Διατροφή για διαβήτη: Τα 8 λαχανικά με τους λιγότερους υδατάνθρακες



Οι διαβητικοί πρέπει να προσέχουν πολύ τη διατροφή τους και κυρίως να αποφεύγουν τους υδατάνθρακες.
Επειδή όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν υδατάνθρακες, δηλαδή σάκχαρα, οι διαβητικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί ακόμη κι όταν επιλέγουν προϊόντα που θεωρούνται κατά γενική ομολογία υγιεινά.

Τα παρακάτω λαχανικά...
είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, αλλά δεν περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων.

1. Σπανάκι
Το σπανάκι παρέχει φυλλικό οξύ, βήτα καροτένιο και βιταμίνη Κ.
2. Τομάτα
Η τομάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και κάλιο. Έχει πολύ λίγες θερμίδες, περίπου 32 ανά φλιτζάνι. Επίσης, το λυκοπένιο, το οποίο δίνει στην τομάτα το ζωηρό κόκκινο χρώμα της, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

3. Μπρόκολο
8 Low Carb Veggies for Diabetes Friendly Diets 04 722x406
Το μπρόκολο είναι γνωστό κυρίως για την αντικαρκινική του δράση. Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C και βιταμίνης Κ, φυτικών ινών και σιδήρου.
4. Αγγούρι
Ένα φλιτζάνι αγγούρι παρέχει λιγότερο από 5 γραμμάρια υδατανθράκων. Το δροσερό λαχανικό είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Κ, καλίου και βιταμίνης C.
5. Λάχανο
8 Low Carb Veggies for Diabetes Friendly Diets 06 722x406
Το λάχανο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά για σαλάτα. Παρέχει βιταμίνη Κ και βιταμίνη C, φυτικές ίνες, μαγγάνιο και βιταμίνη Β6.
6. Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν ελάχιστες θερμίδες αλλά παρέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και φυτικών ινών.
7. Κουνουπίδι
Μπορεί η μυρωδιά του όταν βράζει να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστική, όμως το κουνουπίδι αποτελεί υπερ-τροφή με μοναδική θρεπτική αξία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο και φυλλικό οξύ.
8. Σπαράγγια
Τα σπαράγγια παρέχουν μόνο 27 θερμίδες και 5 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά φλιτζάνι. Η θρεπτική τους αξία εντοπίζεται κυρίως στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Κ και βιταμίνη Α.
Πηγή: everydayhealth.com

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη