ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Έλκος δωδεκαδακτύλου : Μετά το φαγητό μήν κάθεστε και μην ξαπλώνετε .
Περπατήστε ή δουλέψτε χειρωνακτικά μία ώρα .
Πιθανόν η ίδια τεχνική βοηθά και το έλκος στομάχου .
Για την ιστορία : 
Πρίν χρόνια κάποιος Έλληνας γιατρός είχε παρατηρήσει οτι υποχώρησε το έλκος του όταν πήρε αντιβιοτικά . Ανακοίνωσε την υποψία του οτι το έλκος οφείλεται σε μικρόβια και όλοι γέλασαν μαζί του .
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε απο ξένους ερευνητές ότι πράγματι οφείλεται σε μικρόβια !
Σε άρθρα εφημερίδων έχει γραφτεί οτι η μαστίχα Χίου καταπολεμά αυτά τα μικρόβια .
Ίσως και το ρετσίνι των πεύκων έχει παρόμοια δράση ( εξ’ άλλου και η μαστίχα είναι το ρετσίνι κάποιου θάμνου ) .
Τενοντίτιδα : 
Αυτή η ασθένεια είναι η αγαπημένη των φαρμακευτικών εταιρειών : Επιτρέπει στον ασθενή να εργάζεται ( να βγάζει χρήματα ) αλλά είναι τόσο επώδυνη που τον αναγκάζει να ξοδεύει τα χρήματα σε φάρμακα που ΔΕΝ τον θεραπεύουν !
Η κοινή λογική λέει οτι η ζέστη κάνει καλό αλλά , περιέργως , αλοιφές που θερμαίνουν δεν έχουν αποτέλεσμα . Ο κρητικός θεραπευτής ΠΕΤΡΑΚΗΣ Μ. ΣΤΕΛΙΟΣ ( Ν. Σκουλά 19 , 73135-ΧΑΝΙΑ , τηλ 28210 70684 ) στο βιβλίο του «ΕΡΕΥΝΩ , ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ» αναφέρει οτι θεράπευσε καρκίνο τυλίγοντας το πάσχον μέλος με αλουμινόχαρτο για αρκετές ώρες ( προκάλεσε υπερθέρμανση ) . Αυτό μου έδωσε την ιδέα . Τύλιξα το πάσχον μέρος ( ταρσός ) για 3 ώρες με αλουμινόχαρτο αφού προηγουμένως είχα αλείψει θερμαντική αλοιφή ( VICKS ) . Καμμία βελτίωση δεν παρατηρήθηκε μέσα στο διάστημα αυτών των τριών ωρών . Οκτώ ώρες όμως μετά την αφαίρεση του αλουμινόχαρτου υπήρξε αισθητή βελτίωση .
Δεύτερο πείραμα με αλουμινόχαρτο είχε παραπλήσια αποτελέσματα . Ο πόνος και η δυσκολία στην κίνηση παρέμειναν για καιρό . Αλμυρά χλιαρά ποδόλουτρα δεν έδωσαν σημαντικά αποτελέσματα .
Τελικά η τενοντίτιδα πέρασε μετά απο μήνες ( όταν έφθασε η ζέστη του καλοκαιριού ).
 Πιθανόν βοήθησε και η χορήγηση μουρουνέλαιου .

Η τενοντίτιδα είναι μια δύσκολη πάθηση που διαρκεί μήνες ( ή και χρόνια ) . Αν μέσα σε δύο 24ωρα είναι δυνατόν να μειωθούν θεαματικά οι πόνοι , αυτό μπορεί να θεωρηθεί σημαντική επιτυχία . Υποθέτω οτι μια «πανοπλία» απο αλουμίνιο ( δεν γνωρίζω αν και άλλα μέταλλα είναι εξ’ ίσου αποτελεσματικά ) θα μπορούσε κάποια μέρα σε μελλοντικά κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής να θεραπεύει την τενοντίτιδα . Θα χρησιμοποιούσαμε κάθε φορά μόνο εκείνα τα κομμάτια που αφορούν το πάσχον μέλος .
Η θεραπευτική ικανότητα του μετάλλου μας κάνει να υποπτευόμαστε οτι σχετίζεται με τα ηλεκτρικά φαινόμενα των κυττάρων .

Ωτίτιδες : 
Φλεγμονές του εσωτερικού του αυτιού απο μικρόβια δημιουργούν ευαισθησία και με την παραμικρή καταπόνηση αρχίζουν οι ενοχλήσεις . Βάλτε μέσα στον ακουστικό πόρο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ( τόση ποσότητα ώστε να αισθανθείτε το λάδι να αγγίζει το τύμπανο ) . Κλείστε με βαμβάκι . Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε βράδυ για ένα μήνα (ακόμη και εάν δεν πονάτε πιά ) . Η ευαισθησία παρέρχεται και δεν πρόκειται να έχετε ξανά ενοχλήσεις . Πρόκειται για παλαιά θεραπεία που εφήρμοζαν στα χωριά . Την δοκίμασα και επιβεβαιώνω την αποτελεσματικότητα . Εάν πρόκειται να πάτε σε γιατρό για καθαρισμό των αυτιών απο την κυψελίδα , ρίξτε λίγο λάδι μέσα στο αυτί απο την προηγούμενη ημέρα . Η κυψελίδα μαλακώνει και αφαιρείται πολύ εύκολα .
Αφαίρεση κυψελίδας απο τον ακουστικό πόρο : Εξ’ όσων γνωρίζω , όλοι καταφεύγουν στον ωτορινολαρυγγολόγο για την αφαίρεση της κυψελίδας . Αυτό όμως μπορεί να γίνει εύκολα απο τον καθένα στην τουαλέττα του σπιτιού του .

Διαδικασία :
24 ώρες πρίν τον καθαρισμό , βάζουμε λάδι στον ακουστικό πόρο για να μαλακώσει η κυψελίδα .
Προμηθευόμαστε μια πλαστική σύριγγα μιας χρήσεως ( 10 cc τουλάχιστον )
Πετάμε την μεταλλική βελόνα .
Γεμίζουμε την πλαστική σύριγγα με χλιαρό νερό .
Πιέζουμε το έμβολο της σύριγγας ώστε να εκτοξευθεί με πίεση το νερό μέσα στον ακουστικό πόρο . Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές . Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά !
Μετά την αφαίρεση της κυψελίδας βάζουμε λίγο λάδι στον ακουστικό πόρο για να αποφύγουμε μολύνσεις .
Προβλήματα ρινικής κοιλότητας : Τον χειμώνα πολύς κόσμος ταλαιπωρείται απο γρίππες και καταρροές και οι φαρμακευτικές εταιρείες πλουτίζουν . Βράστε ένα φλυτζανάκι νερό (*). Αφήστε το σκεπασμένο να κρυώσει . Ρίξτε το μέσα σε ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι που έχει μηχανισμό για δημιουργία σταγονιδίων ( spray – στην αγορά θα βρείτε παιδικές κολώνιες να πουλιούνται μέσα σε τέτοια μπουκάλια ) . Προσθέστε λάδι ή αμυγδαλέλαιο . Ο όγκος του λαδιού να είναι το 1/4 του όγκου του νερού . Ανακινείστε καλά . Ψεκάστε μέσα στα ρουθούνια . Η ωφέλεια είναι εντυπωσιακή . Το υγρό που περισσεύει μέσα στο μπουκάλι δεν πετιέται . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τις επόμενες μέρες χωρίς να ξαναβρασθεί .
(*) Εδώ υπάρχει ευρύ πεδίο πειραματισμού . Μέσα στο νερό που βράζει μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία βοτάνων . Πειραματίσθηκα με βασιλικό και το εκχύλισμα ήταν άνετα ανεκτό απο την ρινική κοιλότητα αλλά δεν διαπίστωσα αύξηση στις ιαματικές ιδιότητες . Το κόκκινο κρασί ήταν ενοχλητικό στην ρινική κοιλότητα . Τα εκχυλίσματα βοτάνων περιέχουν και πρωτεϊνες και δίνουν έδαφος ανάπτυξης μικροβίων . Γι’ αυτό θα συνιστούσα να χρησιμοποιούνται , στη ρινική κοιλότητα , μέχρι 12 ώρες μετά το βράσιμο . Μετά ή να ξαναβράζονται ή να απορρίπτονται .
Το 8 % του πληθυσμού υποφέρει απο προβλήματα ρινός και παραρρινίων κόλπων .
Πληγές που δεν κλείνουν (θυλακίτιδες – δοθιήνες ) : Εάν έχετε πληγές που εμφανίζονται στα καλά καθούμενα και δεν κλείνουν , μπορεί να είναι σύμπτωμα πολύ σοβαρών καταστάσεων αλλά μπορεί απλώς το αμυντικό σύστημα να «τεμπελιάζει» και δεν καταπολεμά τα μικρόβια .
Η συμβατική ιατρική συνιστά ακριβά αντισηπτικά και αντιβιοτικά . Εσείς βάλτε απλώς λίγες σταγόνες ελαιόλαδο !

Έρπης γεννητικών οργάνων : 
Ασθένεια επώδυνη που καταστρέφει την ερωτική ζωή των ασθενών . Η συμβατική ιατρική χορηγεί φάρμακα ελάχιστα αποτελεσματικά και με πολλές παρενέργειες . Επάλειψη με λάδι φέρνει άμεση ανακούφιση . Συνεχίστε την θεραπεία για ένα μήνα και δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ υποτροπές . Το μώβ ζουμί της νωπής ελιάς χρωματίζει τα σημεία που έχουν προσβληθεί (ακόμη και εάν δεν υπάρχουν εκεί φλύκταινες ) .

Επιχείλιος έρπης : 
Επάλειψη λαδιού στα χείλη επι ένα μήνα τον εξαλείφει για πάντα .
Αιμορροϊδες : Αγοράστε απο το φαρμακείο μικροκλύσματα γλυκερίνης μιάς χρήσεως . Αδειάστε την γλυκερίνη και γεμίστε με κορεσμένο αλατόνερο . Κάντε υποκλυσμούς με το αλατόνερο . Η αιμορραγία σταματά αμέσως . Για τα εξογκώματα των φλεβών δεν βρήκα θεραπεία . Ίσως παραμείνει κάποια ευαισθησία στις καυτερές πιπεριές και στην σωματική καταπόνηση ( θα υπάρχει αιμορραγία λίγων ημερών όταν τρώτε καυτερά ή βγαίνετε εξω απο το πρόγραμμά σας και καταπονείστε σωματικά πχ μετά απο ένα ταξίδι ) . Ο πόνος όμως και οι επίμονες αιμορραγίες εξαφανίζονται .
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ή παρασκευάστε βιολογικό αλάτι εξατμίζοντας καθαρό θαλασσινό νερό .
Η δουλειά στον κήπο ( συχνές επικύψεις ) βοηθά πολύ στην υποχώρηση των συμπτωμάτων . Η κακή ψυχολογική κατάσταση χειροτερεύει την ασθένεια .

Δυσκοιλιότητα :
Οι υποκλυσμοί που περιέγραψα για τις αιμορροϊδες θεραπεύουν και την δυσκοιλιότητα .
Αν πρόκειται για το οικολογικό χωριό , τα περιττώμματα θα γίνονται λίπασμα . Δεν είναι και πολύ σωστό να περιέχουν αλάτι . Γι’ αυτό προτιμότερη μέθοδος είναι οι υποκλυσμοί με χλιαρό πόσιμο νερό . Απλώς χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα ( 80 – 150 κυβικά εκατοστά χλιαρού νερού αντί 5 κυβ. εκατοστών αλατόνερου ) .
Ευρυαγγεία προσώπου ( διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία που φαίνονται σαν κόκκινο σημάδι ) : Τρίψτε με λάδι ή αμυγδαλέλαιο κάθε μέρα . Μετά απο μερικούς μήνες θα εξαφανισθούν ή θα υποχωρήσουν σημαντικά .

Δερματίτιδα τριχωτού της κεφαλής και φρυδιών :
Την καταλαβαίνετε απο την έντονη φαγούρα . Υποχωρεί με επάλειψη λαδιού . Προσοχή ! Μπορεί η δερματίτιδα να προκαλείται απο τις χρωστικές και τα αρώματα των σαμπουάν του εμπορίου . Λούζεστε μόνο με πράσινο σαπούνι και με θειούχο σαπούνι
Συγκάματα μωρών και ενηλίκων : Θεραπεύεται με επάλειψη λαδιού . Οι φαρμακευτικές εταιρείες πουλάνε ακριβές κρέμες με λανολίνη ( την λιπαρή ουσία απο το δέρμα του προβάτου ! ) .
Πονόλαιμοι – προβλήματα τραχείας : Γαργάρες με λάδι καταπραϋνουν την φλεγμονή και ρευστοποιούν τις βλέννες της τραχείας . Εάν το πρόβλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη , ενδέχεται να αντιληφθείτε ένα χαρακτηριστικό αίσθημα στον λαιμό που ειδοποιεί οτι πλησιάζει η φλεγμονή στην τραχεία . Σ’ αυτή τη φάση οι γαργάρες με πυκνό αλατόνερο βοηθούν στην πρόληψη .

Ουλίτιδες : 
Στο εμπόριο κυκλοφορούν οδοντόκρεμες με οξείδιο του ψευδαργύρου . Οι στοματικές πλύσεις με κορεσμένο αλατόνερο είναι πολύ καλύτερες και θεραπεύουν και τη υφίζηση ( όταν υποχωρούν τα ούλα και αποκαλύπτεται η ρίζα του δοντιού )

Γεροντικοί σπίλοι δέρματος : 
Εντριβή με λάδι επιφέρει προσωρινή υποχώρηση αλλά τελικά ο σπίλος επανέρχεται (ίσως ελαφρά μικρότερος ) . Το λάδι δηλαδή φαίνεται να επιταχύνει την διαδικασία «ωρίμανσης» του σπίλου .
Κατάγματα πλευρών : Αλείψτε με βούτυρο ( όχι μαργαρίνη ! ) και τυλίξτε τον θώρακα με επιδέσμους

Αρθριτικά – ρευματισμοί :
Λουόμενοι στις αλυκές Κίτρους Πιερίας αναφέρουν ότι το εξαιρετικά αλατούχο νερό των αλυκών τους ωφέλησε πάρα πολύ .
Άσθμα : Η τηλεόραση της ΝΕΤ έδειξε την 15-7-2007 εκτενές ρεπορτάζ απο ένα αλατωρυχείο στο Ναχιτσεβάν ( στον Καύκασο ) όπου εφαρμόζεται η «εισπνοοθεραπεία» . Συγκεκριμένα , οι ασθενείς με άσθμα κοιμούνται για 10-12 συνεχόμενες νύχτες μέσα στις στοές του αλατωρυχείου . Επαναλαμβάνουν την θεραπεία για τρία χρόνια . Στα παιδιά το ποσοστό οριστικής θεραπείας φθάνει το 95 % ! Παρόμοια αλατωρυχεία υπάρχουν ένα στην Ουκρανία και ένα στη Γερμανία . Εδώ μπορεί να εφαρμοσθεί αυτή η θεραπεία μέσα σε τεχνητά τούνελ που τα τοιχώματά τους έχουν καλυφθεί με τελάρα γεμάτα αλάτι . Το στόμιο του σπηλαίου πρέπει να είναι στο χαμηλότερο σημείο του για να εκρέει το βαρύ διοξείδιο του άνθρακα που θα παράγεται απο τους ασθενείς που θα κοιμούνται μέσα . Αξίζει τον κόπο να δοκιμασθεί και η παραμονή σε ευρύχωρο δωμάτιο γεμάτο με αλάτι . Ηλεκτρική συσκευή που θα θερμαίνει μικρή ποσότητα αλατιού στους 900 βαθμούς ίσως να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη ( θα προσθέτει επιπλέον ιόντα στην ατμόσφαιρα ) .
Ήδη απο τις αρχές του 19ου αιώνα οι γιατροί είχαν παρατηρήσει οτι οι αλατωρύχοι , παρά την κοπιαστική εργασία τους , έβγαιναν απο τα ορυχεία ξεκούραστοι , ευδιάθετοι , δεν αρρώσταιναν και ανέπτυσσαν καλλιτεχνικές τάσεις . Έτσι στην Πολωνία , στη Γερμανία και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν αλατωρυχεία , οι παλιές γαλαρίες έρχισαν να μετατρέπονται σε «σανατόρια» και να εγκαθίσταται εξοπλισμός υποδοχής ασθενών , σε βάθη της τάξεως των 900 και 1000 μ . Συγχρόνως άρχισαν να δημιουργούνται τεχνητά αλατοσπήλαια , αρχικά στα νοσοκομεία . Σήμερα πλέον μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε – σε ένα σπίτι , σε ένα γυμναστήριο , σε ξενοδοχεία , σε σπά κα .
Στην Ελλάδα υπάρχει ήδη ένα τεχνητό αλατοσπήλαιο στην Αθήνα ( Φιλελλήνων 7 , Σύνταγμα ) που ανήκει στον επιχειρηματία Βασίλη Μασούλα .
( http://www.changeland.com ) . Ο ίδιος ο επιχειρηματίας περιγράφει την πρώτη του εμπειρία σε αλατοσπήλαιο της Πολωνίας : » Κοιμήθηκα πολύ γρήγορα αφότου κάθισα στη σεζλόγκ και , βέβαια , κοιμήθηκα χωρίς πρόβλημα το ίδιο βράδυ , καθώς ο οργανισμός μου είχε πια ισορροπήσει » .
Η αναζωογόνηση που προσφέρει η παραμονή σε ένα αλατοσπήλαιο αποδίδεται στο ότι τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το ορυκτό άλας ( ιώδιο , ασβέστιο , μαγνήσιο , κάλιο , νάτριο κα. ) δεσμεύονται εύκολα και με φυσικό τρόπο μέσω της αναπνοής . Η «κούρα» διαρκεί 45 λεπτά και δεν προαπαιτείται προετοιμασία .
Είναι επίσης ιδανικό για τα μικρά παιδιά , γιατί τονώνει το ανοσοποιητικό τους και δεν αρρωσταίνουν απο τις ιώσεις που κυκλοφορούν στα σχολεία .
Η επιχείρηση «αλατοσπήλαιο » έχει πολύ χαμηλά λειτουργικά έξοδα , μηδενικά έξοδα συντήρησης και , επιπλέον , είναι ίσως η μόνη επιχείρηση που δεν έχει έξοδα λειτουργίας . Απο τη στιγμή που εγκαθίσταται το σπήλαιο , δεν χρειάζεται τίποτα περαιτέρω για την παροχή της υπηρεσίας του και γι’ αυτό γίνεται πολύ γρήγορα η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου » .
Ο κ. Μασούλας δίνει μια συμβουλή σε νέους επιχειρηματίες : «… αυτό που θα επιλέξουν ως αντικείμενο να είναι ευχάριστο στους ίδιους . Όπως είναι επίσης επιταγή των καιρών οι όποιοι επαγγελματικοί στόχοι να συνδυάζονται με κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς » .
Γλαύκωμα ( αύξηση της πίεσης του υγρού μέσα στο μάτι ) : Τα φάρμακα που φτιάχτηκαν στα εργαστήρια των χημικών βιομηχανιών δεν θεραπεύουν την ασθένεια ( που οδηγεί σε τύφλωση ) και έχουν παρενέργειες . Η δραστική ουσία της κάνναβης μειώνει την ενδοφλάμια πίεση χωρίς παρενέργειες . Απο το 1990 διατίθεται στο εμπόριο συνθετική ΤΗC σε σταγόνες .
# Προβλήματα με τους χόνδρους στα γόνατα .
# Αρθρίτιδα
# Αδυναμία και ανορεξία
Όλα αυτά θεραπεύονται με μουρουνέλαιο
Προβλήματα επιδιδυμίδας ( ο αγωγός που μεταφέρει τα σπερματοζωάρια απο τους όρχεις στην σπερματική κύστη ) : Επι δύο παρόμοιων περιπτώσεων που εμφάνιζαν όγκο δίπλα στους όρχεις και πόνο , εφαρμόσθηκε επάλειψη με αλοιφή που προκαλεί υπεραιμία ( υπάρχουν στα φαρμακεία με διάφορα ονόματα – Vicks κλπ – και περιέχουν λάδι ευκαλύπτου μέσα σε βαζελίνη . Χρησιμοποιούνται για εντριβές επι κρυολογημάτων ) . Εάν γίνει πολύ «επιθετική» αγωγή ( επάλειψη με την αλοιφή κάθε 1 – 2 ώρες ) τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν σε 12 ώρες .
Πρήξιμο και μελανιές απο χτυπήματα : 
Αμέσως μετά το χτύπημα ( πρίν εμφανιστεί μελανιά ή πρήξιμο ) αλείφουμε την περιοχή με μαργαρίνη ( πχ βιτάμ ) ή βαζελίνη . Αποτρέπουμε έτσι την εμφάνιση μελανιάς και πρηξίματος . Πιθανόν το βούτυρο και το λάδι έχουν παρόμοια αποτελέσματα . Η θεραπεία είναι απο παλαιά γνωστή στους πρακτικούς γιατρούς .
Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής η διατροφή με όσπρια , λαχανικά και μαύρο ψωμί είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανισθούν οι «ασθένειες της καλοζωϊας» : διαβήτης , χολολιθίαση , παγκρεατίτιδα , παχυσαρκία , κάποιες καρδιακές παθήσεις , υπέρταση και κίρρωση του ήπατος .
Πέτρες στα νεφρά :  δίαιτα πλούσια σε λεμόνι .
Μυκητιάσεις στα πόδια : τοπική επάλειψη με ξύδι !Λογικά λοιπόν και επάλειψη με πυκνό διάλυμα αμμωνίας θα μπορούσε να θεραπεύσει μυκητιάσεις του δέρματος .
Κρυοπαγήματα : Εγγονός επιβιώσαντος του πολεμου 1940-41 μου ανέφερε οτι ο παππούς του θεραπεύτηκε απο τα κρυοπαγήματα εμβαπτίζοντας το πάσχον μέλος σε ζωμό βρασμένου ρυζιού . Η θεραπεία διήρκεσε μήνες .
Δίαιτα αδυνατίσματος : Το κακό με τις συνήθεις δίαιτες αδυνατίσματος είναι οτι συνοδεύονται απο μόνιμο αίσθημα πείνας και ο ασθενής δεν μπορεί να τις αντέξει επι μακρόν . Η δίαιτα που περιγράφω ( ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ) δεν έχει αυτό το μειονέκτημα . Μπορεί να χάσετε 10 – 15 κιλά με αργό ρυθμό .
α) Πλήρης αποχή απο κρέας και πουλερικά .
β) Ελάχιστη ποσότητα τυροκομικών . Στα αυγά και ψάρια καμμία περικοπή . Συνεχίζετε όπως συνηθίζατε και πρίν .
γ) Γλυκά μόνο στο πρωϊνό . Όχι το μεσημέρι , ούτε το απόγευμα .
δ) Όπως είναι φανερό πρόκειται για σχεδόν χορτοφαγική δίαιτα αλλά χωρίς περιορισμό στην ποσότητα .
Το απόγευμα δεν τρώτε τίποτα εκτός απο φρούτα ( σε απεριόριστη ποσότητα ) . Έχουμε την λανθασμένη εντύπωση οτι δεν θα χορτάσουμε με τα φρούτα . Λάθος . Το αίσθημα κορεσμού δημιουργείται και ο ασθενής δεν υποφέρει απο πείνα . Μετά το μεσημεριανό γεύμα συνήθως θέλουμε και γλυκό . Αντικαταστείστε το με φρούτα ( σε απεριόριστη ποσότητα ) .
ε) Για να αναπληρώσουμε τις βιταμίνες Β που χάσαμε ( λόγω περικοπών στα ζωϊκά προϊόντα ) προσθέτουμε στα φαγητά ξηρή μαγιά αρτοποιίας ( μετά το μαγείρεμα ) . Παράλληλα μπορούμε να παίρνουμε Spirulina . Μουρουνέλαιο ( για την βιταμίνη D ) είναι απαραίτητο .
ζ) Πρόπολη , κανέλα και άλλα γιατροσόφια της Εναλλακτικής Ιατρικής ( κουκούτσια βερύκοκκου , χυμός λεμονιού , κάπαρη , βασιλικός πολτός , μέλι κλπ ) μπορεί κανείς να προσθέσει ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες .
η) Πίνετε άφθονο νερό .
Υπέρταση : Εάν εφαρμόσετε την προαναφερόμενη δίαιτα αδυνατίσματος , θα δείτε θεαματική πτώση της πίεσης .
Εάν είστε ήδη αδύνατος ή εάν δεν δείτε βελτίωση τότε πρέπει να ψάξετε το αίτιο της υπέρτασης .
Ενδείξεις υπάρχουν οτι 4 – 5 σποράκια μαχλέπι κάθε πρωϊ ρίχνουν την πίεση θεαματικά .
Ισχυρές ενδείξεις υπάρχουν οτι ζωμός μισού λεμονιού σε χλιαρό νερό κάθε πρωί και αφέψημα απο φύλλα και καρπούς ελιάς ρίχνουν θεαματικά την πίεση  . Δοκίμασα και κράταιγο , άνθη λεβάντας και τίλιο ( που αναφέρονται στο διαδίκτυο ) αλλά δεν είδα αποτελέσματα .
Η καλύτερη οδοντόκρεμα : Τρίψτε την βρεγμένη οδοντόβουρτσα πάνω σε πράσινο σαπούνι . Μια μικρή ποσότητα σαπουνιού κολλά στις πλαστικές ίνες της οδοντόβουρτσας . Βουρτσίστε τα δόντια σας ( δημιουργείται αφρός όπως με την συμβατική οδοντόκρεμα ) . Τα δόντια φαίνονται πολύ πιό καθαρά .
: Ερυσίπελας : Πολτοποιείστε στο μπλέντερ λεμόνια ( αφού έχετε βγάλει τον χυμό ) . Πίνετε τον χυμό και τα πολτοποιημένα λεμόνια τα τυλίγετε γύρω στο πάσχων μέλος με ένα ύφασμα . Δημιουργεί έντονο τσούξιμο αλλά θεραπεύει !
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη