Ο χώρος προστατεύεται με προσευχή


Την πρώτη μέρα ενός εβδομαδιαίου πνευματικού συνεδρίου που γινόταν σε ένα κολέγιο , μια γυναίκα σύνεδρος σήκωσε το χέρι της και ρώτησε: “Πότε θα πάρουμε τα κλειδιά των δωματίων μας;”

“Δεν δίνουμε κλειδιά”, απάντησε ο οργανωτής. “Όλος ο χώρος του κολεγίου προστατεύεται από την προσευχή. Κάνουμε συνέδρια εδώ περισσότερο από δέκα χρόνια. Ποτέ δεν δώσαμε κλειδιά και ποτέ δεν είχαμε κλοπές ή απώλειες”.
Η συνειδητότητα που φέρνουμε σε μια δραστηριότητα δημιουργεί ένα ψυχικό περιβάλλον που είτε προστατεύει είτε υπονομεύει αυτό που κάνουμε. Η προσευχή λειτουργεί. Όταν συνοδεύουμε μια δραστηριότητα με προσευχή ή με μια διάθεση προσευχής, τότε τεράστια κύματα υποστήριξης, θετικής ενέργειας και προστασίας έλκονται προς αυτήν τη δραστηριότητα.

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η προσευχή πάνω από τις τροφές αλλάζει τις χημικές ιδιότητες της τροφής και ότι οι ασθενείς σε νοσοκομεία που δέχονται θεραπεία με προσευχές αναρρώνουν πολύ γρηγορότερα από τους άλλους ασθενείς.

Στη Ρωσία επισκέφτηκα μια εκκλησία όπου λατρευόταν μια εικόνα της Παναγίας κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας. Η επιδημία προξένησε τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές σε όλη την περιοχή, εκτός από την κωμόπολη όπου είχαν προσευχηθεί για την παρέμβαση της Παναγίας. Η κωμόπολη, σαν από θαύμα, είχε μείνει ανέγγιχτη από εκείνη την επιδημία.
Όταν ξεκινάς κάποιο σημαντικό εγχείρημα ή σχέση ή όταν αντιμετωπίζεις κάποια πρόκληση, κάνε την προσευχή τον πρώτο σου σύμμαχο. Θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο από το φόβο ή τους κοσμικούς χειρισμούς.

Σε εμπιστεύομαι.
Αν και αθέατος στο ανθρώπινο μάτι, είσαι ολότελα παρών.
Ο Θεός είναι η δύναμη και το οχυρό μου.
Το Πνεύμα δεν αποτυγχάνει ποτέ.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen “Μια βαθιά ανάσα ζωής” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη