Οι πάσχοντες από ινομυαλγία επιλέγουν Tai chi

Το Tai chi λειτουργεί καλύτερα από όλες τις γνωστές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων και της αερόβιας άσκησης, οι οποίες συνιστώνται συχνά για την ινομυαλγία, μια πάθηση που προκαλεί χρόνιο μυοσκελετικό πόνο και κόπωση.
Το Tai chi έχει δοκιμαστεί συγκριτικά με την αερόβια άσκηση σε μια ομάδα 226 ασθενών με ινομυαλγία.
Μετά από ένα χρόνο, όλοι ανέφεραν ότι τα συμπτώματά τους είχαν γίνει πιο ήπια, αλλά η μεγαλύτερη βελτίωση ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ασκηθεί στο Τai Chi για έξι μήνες, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Ο καθένας μπορεί να κάνει Τai Chi, ανεξαρτήτως του επιπέδου κινητικότητας, ενώ δεν μπορούν όλοι να κάνουν αερόβια άσκηση, λένε οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tufts. 
Η αεροβική άσκηση, η οποία περιλαμβάνει το περπάτημα, το κολύμπι και το ποδήλατο, είναι άσκηση που συνιστάται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας, αλλά θα μπορούσε να αντικατασταθεί από το Τai Chi, λένε οι ειδικοί.
Το Τai Chi συνδυάζει αναπνοή με αργές αρμονικές κινήσεις που εκτελούνται με συγκέντρωση και προσοχή. Έχει ήδη αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αρθρίτιδα, τη στάση του σώματος και τη μυϊκή δύναμη και μπορεί να βοηθήσει στην κινητικότητα των αστραγάλων, των ισχύων και των γονάτων των πασχόντων από ρευματοειδή αρθρίτιδα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη