Πρωτόγαλα..Η απογείωση σώματος και οργανισμού ?


ΠΥΑΡ η ονομασία του στην Αρχαία Ελλάδα
και προοριζόταν ως τροφή αποκλειστικά των αθλητών προκειμένου να αυξήσουν
τις επιδόσεις τους.
Σήμερα η επιστημονική του ονομασία είναι Colosrtum και γνωστό στην Ελλάδα έγινε ως Πρωτόγαλα.

Πρόκειται για το γάλα γενικότερα όλων
των θηλαστικών που παράγεται τις πρώτες 48 ώρες μετά τον τοκετό και θα εξασφαλίσει στα νεογνά ισχυρό ανοσοποιητικό και σωστή ανάπτυξη οστών και πνευμόνων.
Το κύριο χαρακτηριστικό στο πρωτόγαλα είναι η υψηλή περιεκτικότητα ανοσοσφαιρινών και της αυξητικής ορμόνης IGF-I.

Γεγονός είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια το πρωτόγαλα τυγχάνει μεγάλης επιστημονικής διερεύνησης παγκοσμίως επιβεβαιώνοντας τόσο την θρεπτική όσο και την θεραπευτική του αξία με πλήθος ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δια μέσου ιατρικών συνεδρίων και δημοσιεύσεων του σχετικού τύπου.

Ας γνωρίσουμε σήμερα καλύτερα το bio Colostrum  που προέρχεται αποκλειστικά  από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, μεγαλωμένες χωρίς ορμόνες αντιβιοτικά και μεταλλαγμένες ύποπτες ζωοτροφές μιας και βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας καλής απόδοσης για την υγεία του άνθρωπο.

Αξίζει να τονίσω ότι οι συγκεκριμένες αγελάδες παράγουν τις δυο πρώτες μέρες μετά τον τοκετό 36 λίτρα πρωτόγαλα εκ’ των οποίων μόνο τα 16 εξ’ αυτών θα λάβει το νεογέννητο μοσχαράκι.

Αυτό σημαίνει ότι δεν διαταράσσεται η φυσιολογική ανάπτυξη των νεογνών αφενός δίνοντας ταυτόχρονα στην ανθρωπότητα την δυνατότητα απολαβής των ευεργετημάτων του που θα δούμε στην συνεχεία.

Bio Colostrum και ανοσοποιητικό.
Οι ανοσοποιητικοί παράγοντες που υπάρχουν στο Colostrum συμβάλουν κάθετα στην ρύθμιση και διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος στον άνθρωπο, πράγμα που απλά σημαίνει καλή υγεία.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοσχαράκια μόλις γεννηθούν δεν διαθέτουν ανοσοποιητικό σύστημα και χάρη στο μητρικό πρωτόγαλα το αποκτούν την πρώτη και δεύτερη μέρα της ζωής τους.

Το Colostrum δηλαδή μεταφέρει τα απαραίτητα αντισώματα στον οργανισμό τους και τα καθιστά ικανά να επιβιώσουν.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον άνθρωπο με την λήψη Colostrum ακόμα και σε μεγάλη ηλικία που από διάφορες αιτίες ( Πολυφαρμακία, μακροχρόνια ασθένεια, κακή διατροφή  κ.α. ) το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε έκπτωση.

Bio Colostrum και  ανάπτυξη.

Το Colostrum ή πρωτόγαλα εκτός από αντισώματα περιέχει και πολλούς αναπτυξιακούς παράγοντες τόσο κατά την περίοδο της ανάπτυξης όσο και αυτής της ωρίμανσης και διατήρησης σε νεανικό επίπεδο.
Οι αναπτυξιακοί παράγοντες αυτοί περιέχουν τον Επιδερμικό Παράγοντα Ανάπτυξης ( EFG ), τον Τροφοβλαστικό Παράγοντα Ανάπτυξης ( TFG ), τον Παράγοντα Ανάπτυξης Ινσουλίνης ( IFG ) και τον lνοβλαστικό Παράγοντα Ανάπτυξης ( FGF ).
Οι παράγοντες αυτοί συμβάλουν κύρια στην ανάπτυξη και ωρίμανση των κυττάρων και κατά συνέπεια ιστών, οργάνων σε όλο το σώμα. ( Νεύρων, γραμμάτων και λείων μυών, ιστών κ.α. )

Bio Colostrum και  αποτοξινωση.

Μια σχετικά πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το Colostrum ή πρωτόγαλα περιλαμβάνει ακόμα και μια σειρά αντιοξειδωτικών ουσιών ικανών να απομακρύνουν τοξίνες που εισχωρούν σε σώμα και οργανισμό όχι μόνο της ομάδας προσβολής από το γαστρεντερικό ( Τροφές, νερό κ.α. ) και την απορρόφηση του δέρματος, ( Κακής ποιότητας καλλυντικών, αποσμητικών κ.α. ) αλλά ακόμα και αυτών της ατμόσφαιρας.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που συμπεριλαμβάνονται στο Colostrum ή πρωτόγαλα είναι ικανές ακόμα και σε χαμηλές δόσεις συντήρησης να διατηρούν σώμα και οργανισμό αποτοξινωμένο 100% καθιστώντας το κύριο  έργο της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού ευκολότερο. 

Αξίζει έστω να αναφερθώ σε μια αντιοξειδωτική ουσία του και μόνο που είναι την Γλουταθειονη – Glutathione GSH γνωστή παλαιοτέρα και ως Γλουταθείο.

Μια οργανική χημική ένωση με σημαντικότατη αντιοξειδωτική δράση σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Bio Colostrum και  βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.
Εκτός από τις τρις προαναφερόμενες σπουδαίες κατά κατηγορία αποδεδειγμένες δράσεις που έχει το Colostrum ή πρωτόγαλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Επικρατούν η βιταμίνη Α, η Β12 και η Ε της νιότης και σε μικροτερες ποσότητες η βιταμίνη C & D.

Τέλος ακόμα και σε χαμηλές δοσολογίες υπάρχει κάλυψη σώματος και οργανισμού για της ημερήσιες ανάγκες του σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Bio Colostrum και τοξικότητα – παρενέργειες.

Αναφερόμενος πάντα στο Bio Colostrum ή πρωτόγαλα τεκμηριωμένα σε έρευνες που διαρκούν πάνω από 60 χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι αφενός δεν υπάρχει τοξικότητα σκώμμα και στην υπερβολή της λήψης του, αλλά και αφετέρου είναι αυτό που θα προστατεύει σώμα και οργανισμό από την τοξικότητα και τις παρενέργειες φαρμακευτικών κύρια ιδιοσκευασμάτων αλλά και τοξικών φυσικών ιαμάτων.

Κοντολογίς το  Bio Colostrum ή πρωτόγαλα είναι ασφαλές στην λήψη του από το μικρό παιδί και την εγκυμονούσα γυναίκα έως και τον υπερήλικα ταλαιπωρημένο  συνάνθρωπο μας από την πολυφαρμακία και το πλήθος γεροντικών ασθενειών.

Ανακεφαλαιώνοντας έως εδώ.
Εύκολα ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως το Colostrum ή πρωτόγαλα αν το προτιμάτε μόνο ωφέλει μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας με σημαντικότερο την έλλειψη παρενεργειών και αλληλεπιδράσεων με άλλες δραστικές ουσίες.

Θα ήταν πολύ εύκολο για εμένα προσωπικά, σε αυτή την πρώτη δημοσίευση μου για το  Bio Colostrum ή πρωτόγαλα να σας αραδιάσω κατεβατά με χημικούς τύπους και τεκμηριώσεις κλινικών μελετών για τις ευεργετικές του δράσεις.

Δεν θα το κάνω γιατί αφενός μου μοιάζει φλύαρο σε αυτή την πρώτη φάση της αναφοράς μου μα και αφετέρου γιατί μια απλή δοκιμή 2 – 3 μηνών από τον καθένα και ανεξαρτήτου ηλικίας θα δείξει την διαφορά σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Με λόγια απλά το Bio Colostrum ή πρωτόγαλα είναι ο θεμέλιος λίθος της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς από κάθε οπτική γωνία της ζωής μας αν το δεις.

Τέλος, τυχαία δεν ασχολήθηκε με το Bio Colostrum ή πρωτόγαλα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή χαρακτηρίζοντας ως απόλυτη φυσική τροφή των αθλητών με όφελος την αύξηση των επιδόσεων τους και όχι αναβολικό όπως αρχικά υπήρξε η υποψία.

Που και ποιους ωφελεί το  Bio Colostrum.
Το Bio Colostrum είναι σχεδιασμένο από την φύση να προάγει υγεία, ευεξία και ομορφιά όπως προανέφερα και κατά συνέπεια η λίστα που θα επακολουθήσει είναι απλά ενδεικτική.

Σε προσεχείς δημοσιεύσεις μεμονωμένα θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες παθήσεις που κλινικά δοκιμάστηκε επιφέροντας άριστα αποτελέσατε στα άτομα που το έλαβαν συστηματικά.

·         Με τους 20 τύπους αντισωμάτων που έχει εξασφαλίζει καθολική προστασία σε σώμα και οργανισμό και μάλιστα από πολύ ισχυρά παθογόνα βακτήρια, ιούς  και μύκητες. ( Candida, E Coli, στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο, σαλμονέλα κ.α. )

·         Συμβάλει κάθετα στον σωστό σχηματισμό και διατήρηση των οστών σε άριστη κατάσταση απομακρύνοντας την περίπτωση οστεοπόρωσης.


·         Κτίζει και διατηρεί άψογους γραμμωτούς και λείους μύες σε όλο το σώμα απομακρύνοντας από αυτούς το συσσωρευμένο λίπος.

·         Απομακρύνει και αποτρέπει τις φλεγμονές ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

·         Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενισχύοντας την συγκέντρωση σκέψης, νηφαλιότητας  και την μνήμης.

·         Επισπεύδει την ανάρρωση από τραυματισμούς και συμβάλει στην ταχύτερη επούλωση σε πληγές, άτονα έλκη κατακλίσεων, μέχρι και συμβάλει στην οριστική ανάρρωση σε διαβητικό πόδι.
·         Αυξάνει την μυϊκή δύναμη και αντοχή.

·         Προστατεύει την λειτουργία όλων των αρθρώσεων.

·         Βελτιώνει σημαντικά τις αθλητικές επιδόσεις από ερασιτεχνικό έως και το επίπεδο πρωταθλητισμού.

·         Συμβάλει σημαντικά κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων παρεμποδίζοντας θεαματικά την εξέλιξη τους.

·         Απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης γεροντικής άνοιας και την καταπολεμά αν υπάρξει.

·         Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο εμφάνισης των νόσων Alzheimer Parkinson.

·         Βοηθά σημαντικά την ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα ανεξαρτήτου τύπου.

·         Συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του οργανισμού σε περιπτώσεις χημικοθεραπείας.

·         Καταπολεμά τις παρενέργειες των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

·         Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA.
·         Μειώνει έως και εξαλείφει τα συμπτώματα αλλεργιών.

·         Βελτιώνει και διατηρεί σε νεανικό επίπεδο το καρδιαγγειακό σύστημα.

·         Βελτιώνει και διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα το ορμονικό.

·         Αυξάνει την σεξουαλική απόδοση ( Στύση, Libido κτλ ) και επιθυμία καταπολεμώντας ταυτόχρονα την στειρότητα.

·         Μειώνει την υπερπλασία του προστάτη.

·         Βελτιώνει την υγεία του προστάτη.

·         Καταπολεμά σημαντικά τον γηρασμό.

·         Προστατεύει το δέρμα από την δημιουργία διχρωμιών, πανάδων, σπίλων και άλλων δερματολογικών προβλημάτων.

·         Μειώνει τις ρυτίδες και την χαλάρωση του δέρματος.

·         Καταπολεμά την τριχόπτωση και βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών.

Πέρα όλων αυτών το  Bio Colostrum έως στιγμής έχει κλινικά δοκιμαστεί στην ριζική θεραπεία των εξής ασθενειών:

·         Σε όλες τις ρευματοπάθειες. ( Αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, σπονδυλαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα,  εριθυματόδης λύκος, παραμορφωτική σπονδυλαρθρίτιδα κ.α. )

·         Αιμορροΐδες.

·         Αλσχάϊμερ.

·         Αναιμία.

·         Άσθμα. ( βρογχικό, αλλεργικό )
·         Βήχας ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

·         Γρίπη.

·         Διαβήτης. ( Τύπου 1 και τύπου 2 )

·         Έρπις. ( Ζωστήρα, επιχείλιος, γεννητικών οργάνων )

·         Έλκος ( Στομάχου, δωδεκαδακτύλου )

·         Έμφραγμα του μυοκαρδίου.

·         Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

·         Κατάθλιψη.

·         Μυασθένεια.

·         Νευρικές, νευρολογικές διαταραχές.

·         Πόνοι αρθρώσεων ανεξαρτήτου αιτιολογίας.

·         Προβλήματα θυρεοειδούς αδένα.

·         Σκλήρυνση κατά πλάκας.

·         Στειρότητα.  ( Ανδρική και γυναικεία )

·         Στηθάγχη.

·         Υπερτροφία προστάτη.

·         Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

·         Χρόνια αναίτια κόπωση.

Αυτές είναι ασθένειες με δημοσιευμένες κλινικές αποδείξεις και θα παρουσιαστούν αναλυτικά από εμένα σύντομα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη