Το εκπληκτικό βότανο που αναγέννα το συκώτι




Όλα τα δηλητήρια που λαμβάνει ο οργανισμός μας με αυτά που τρώμε, που πίνουμε και που εισπνέουμε περνούν από το χημικό εργοστάσιο αποτοξίνωσης του οργανισμού μας που ονομάζεται ήπαρ. Αν οι τοξίνες που προσλαμβάνουμε είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά το συκώτι, τα ηπατικά κύτταρα καταστρέφονται, το συκώτι εξασθενεί και σε ορισμένες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί.
Αν λοιπόν καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ απ’ όσο πρέπει ή παίρνεται φάρμακα που μπορεί να βλάψουν το συκώτι, όπως είναι τα φάρμακα που μειώνουν την χοληστερίνη, τα αντικαταθλιπτικά ή χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα ή έχετε ήδη σημάδια βεβαρημένης και ανεπαρκούς ηπατικής λειτουργίας, τότε πρέπει να γνωρίσετε τις εκπληκτικές ιδιότητες του βοτάνου που ονομάζετε σίλυβο το μαριάνο ή κοινός γαϊδουράγκαθο.

Το σίλυβο το μαριάνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη για την θεραπεία του ήπατος. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν ότι το βότανο αυτό μπορεί να αποτρέψει και να αναστρέψει τη βλάβη του ύπατος, αναγεννώντας τα κύτταρα και μεγάλα τμήματα ιστών. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας σχετικά με τις ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου έχει διεξαχθεί στην Γερμανία, όπου το βότανο είναι εγκεκριμένο από το κράτος ως υποστηρικτική θεραπεία για χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του ύπατος καθώς και για την κύρωση του ύπατος.

Χρησιμοποιείται ακόμα στη θεραπεία της ηπατίτιδας, του ίκτερου, σαν δυναμωτικό του εγκεφάλου και της μνήμης, σαν καταπραϋντικό στη καταρροή και στη πλευρίτιδα, αλλά και στη ψωρίαση.*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 το διαβάσαμε ΕΔΩ <Τα βότανα είναι θαυματουργά>> Jean Carper

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη