Η ισορροπία των τεσσάρων γεύσεων ενάντια στον καρκίνο.

Ο καρκίνος είναι καταγεγραμμένος
από την αρχαιότητα και μάλιστα από τότε είχε άμεσα συσχετιστεί από τον Ιπποκράτη
με την διατροφή.
Αυτό έχει σαφέστατα ισχυρές βάσεις με απόδειξη
την αύξηση των καρκινικών όγκων κάθε μορφής
από την στιγμή που η σύγχρονη διατροφή
του ανθρώπου ταυτίστηκε
με την βιομηχανοποίηση της.
Δεκάδες εκατοντάδες βελτιωτικά της γεύσεις, περίεργα συντηρητικά, αυξητικές ορμόνες σε κάθε παραγωγική μονάδα κρέατος, μεταλλάξεις, φυτοφάρμακα και πολλά άλλα μπήκαν στην διατροφή μας χωρίς καν να το καταλάβουμε.
Πέρα αυτών, η διατροφή μας ξέφυγε από την παράδοση και ο σύγχρονος Έλληνας ακολουθώντας πιστά τον δυτικό τρόπο διατροφής, σήμερα έχει σαν βάση, καθημερινά το κρέας και έπονται οι υπόλοιπες τροφές.
Κοντολογίς η ισορροπία των γεύσεων που είχε σαν κανόνα ο Ιπποκράτης για καλή υγεία και φάρμακο πολλών ασθενειών μέχρι και του καρκίνου, στις μέρες μας αναγνωρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ως η μόνη λύση αναχαίτισης των δυτικών θανατηφόρων ασθενειών.

Οι χρυσοί κανόνες διατροφής του Ιπποκράτη: 
Ο Ιπποκράτης έδωσε το φάρμακο και για τον καρκίνο πριν πολλά χρόνια, ο οποίος μας έλεγε από τότε ότι είμαστε ότι τρώμε !
Συγκεκριμένα τι συμβαίνει στις ημέρες και υπάρχει αυτή η έξαρση του καρκίνου ?

Ας γνωρίσουμε την Ιπποκράτειο αντικαρκινική άμυνα η οποία στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων.
Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός από αυτά.
Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη λοιπόν.
Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: 
Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό και το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο.
Όταν όμως κάποιο από όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη στην υγεία.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών, μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά είναι το σύνθημά που θα μας προσφέρει και ουσιαστικά το αποκλείσαμε από τις υπόλοιπες βασικές γεύσεις. ( Αλμυρό, ξινό, γλυκό. )
Πολλοί έχουν αποκλείσει και το ξινό και έχουν επιλέξει μόνο το αλμυρό και το γλυκό.
Κάπως έτσι χάνετε η απαιτούμενη ισορροπία.

Ο Ιπποκράτης βασιζόταν στην ισορροπία των 4 γεύσεων. 
Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχουμε κάνει το σώμα μας ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει μια ολέθρια ανισορροπία.
Την επικράτηση του γλυκού σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε ακριβά.
Είναι γνωστό στις μέρες μας ότι οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.
Το 2001 σε ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της νότιας Γερμανίας, επιβεβαιώθηκε και τέθηκε ως αρχή ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι.
Στο συνέδριο αυτό τονίστηκε επίσης ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης
Το αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου.
Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία.
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό.
Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. ( Αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμα επιστημονικά. )
Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου με το πικρό εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής ευκολότερα.
Από την άλλη διεγείρεται η έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.
Τέλος, μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο.
Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου.
Οι απαραίτητες τελικά πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων αλκαλικό υψηλό Ρh στον οργανισμό και δρουν μ” αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.


Βασικοί κανόνες της ισορροπημένης διατροφής: 
Κανόνας 1ος
Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών.
Δυναμώνει το συκώτι. Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει.
Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή.
Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά ?
Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.
Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη.
Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου.
Ο καθένας το καταλαβαίνει.
Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης.
Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές.
Πως δρουν οι πικρές ουσίες ?
Η περίπτωση του βερίκοκου.
Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι.
Το συκώτι είναι για τον καρκίνο, ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό.
Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος.
Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες.
Απόδειξη.
Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο ?
Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι σύμφωνα με τη φυσιολογία στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το Ρh του λεπτού εντέρου.
Τα παγκρεατικά ένζυμα ( Θρυψίνη, χυμοθρυψίνη ) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος.
Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος ?
Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα.
Αν είναι το Ρh ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το Ρh του οργανισμού σε αλκαλικό ?
Ας θυμηθούμε τον OttoWarburg:
Μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης. (γαλακτικό οξύ)
Έλλειψη οξυγόνου.
Χαμηλό (όξινο) Ρh.
Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.
Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό Ρh.
Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα.
Η θερμοκρασία τα καταστρέφει εντελώς.
Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές.
Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.

Κανόνας 2ος 
Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα ? 
Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα ( Γλυκόζη ) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο.
Όμως σε αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου.
Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο betaglucosidase ( βήτα γλυκοσιδάση ) που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει.
Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή με αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της.
Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο από όσο κάθε μια χωριστά.
Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα.
Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα.
Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο από ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα.
Αποτέλεσμα.
Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει όπου και αν υπάρχουν.
Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση.
Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία.
Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται.
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα.
Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή.
Προσοχή εδώ.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη.
Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία.
Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί.
Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π.
Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου.
Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι.
Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ.

Κανόνας 3ος: 
Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο. ( Χαμηλό Ρh )
Το Ρh το ισορροπεί το ασβέστιο την βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο.
Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.
Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία.
Τρώτε χέλια.
Τεράστια πηγή βιταμίνης D 5000 IU μονάδες στα 100 γραμμάρια.
Φρούτα, ειδικά το σταφύλι είναι τεράστια πηγή καλίου.
Λαχανικά, μπρόκολο, λάχανο μωβ και άσπρο, καρότα, λαχανίδες, επίσης τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου, βλίτα πηγή ασβεστίου και βορίου, μαϊντανό, ειδικός για τον καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα, ειδική για καρκίνο των νεφρών, ραδίκια. κ.α.
Κανόνας 4ος: 
Η υποξία, ( Χαμηλό οξυγόνο στο αίμα ) είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης
H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά.
Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.
Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.
Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων.
Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.).
Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του.
Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια.
Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράνκ.λ.π..

Κανόνας 5ος: 
Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού» Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.


Γιατί τεράστιες ποσότητες ? 
Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια.
Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα από αυτά.
Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση ?
Αν όχι ρωτήστε τότε το γιατρό σας.
Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σεαδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π.
Τι κάνει η γλυκουρονιδάση ?
Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό.
Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.
Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης.
Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι.
Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη.
Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή.
Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού.
Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος.
Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική .
Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια.
Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.
Επίσης αν κάθε πρωί στύβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο.
Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνηκινάση.
Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές.
Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης.
Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις.
Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι, τρώτε άφθονα κρεμμύδια.
Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης. ( Τυροφωστίνες ) Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής.
Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες.
Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη και μπράβο !
Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι!
Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec.
Είχε άδικο ο Ιπποκράτης, όταν έγραφ: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά.
Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες.
Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο, από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο.
Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους.
Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί.
Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα.
Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί.
Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες».
Έτσι το ερώτημα όμως παραμένει.
Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των φυσικών τροφών ?
Τι και πότε διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη ?
Τελικά, έχει άδικο ο Ιπποκράτης ?

Κανόνας 6ος: 
Περιορίστε την Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης. ( ODC )
Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου.
Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού. 
Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της.
Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο.
Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.
Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη.
Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους.
Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες ( IGF1 και IGF 2 ) είναι θανατηφόρος.
Οι σωματομεδίνες ( IGF1 και IGF 2 ) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων.
Σε υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1 ) είναι υψηλή.
Ο όγκος έχει καταναλώσει όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο.
Για αυτό έχουμε υπογλυκαιμία.
Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών.
Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη.
Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις.
Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.
Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης.

Αποτέλεσμα: 
Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.
Ας δούμε μερικές έρευνες.
Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού (ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το MacGill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες. Άλλες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.
Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες ?
Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές.
Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών ( IGF1 και IGF2 ) είναι απαραίτητες.
Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF. Για την αναστολή της ODC, το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.
Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον τρέφουν.
Άρα μειώστε τα γλυκά και αυξήστε τα πικρά… έτσι θα έχετε ευεξία και αντίσταση απέναντι στον Καρκίνο.
Συμπερασματικά: 
Σίγουρα οι κανόνες του Ιπποκράτη για την διατροφή πρόληψης και καταστολής του καρκίνου έχουν επαληθευθεί και με τους πιο σύγχρονους τρόπους αλλά εδώ αντικειμενικά υπάρχουν τα εξής προβλήματα.
Ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει την ισορροπία των 4 γεύσεων ?
Πως αυτή η ισορροπία θα εφαρμοστεί με συνέπεια χωρίς να υπάρξει ο κίνδυνος αντίθετων αποτελεσμάτων από υπερβολές που συνήθως υπάρχουν ?
Με ποιο τρόπο θα καλύψουμε όλες τις προαναφερόμενες ουσίες και τις 4 εποχές του χρόνου ?
Εδώ λοιπόν θα πρέπει να γίνει ένας λεπτός διαχωρισμός αρμοδιοτήτων.
Αρχικά σήμερα υπάρχουν επιστήμονες που ουσιαστικά όχι μόνο τους κανόνες του Ιπποκράτη έχουν αποδεχτεί και τους εφαρμόζουν, αλλά συμπλέουν με τα όπλα της φύσης που την γνωρίζουν καλά.
Αμέσως μετά υπάρχουν αυτοί οι επιστήμονες που είναι γνώστες της κλινικής εικόνας του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, γεγονός που τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να συνδυάσουν τα όπλα της φύσης που προανέφερα.
Τέλος υπάρχουν και οι πιστοποιημένες παραγωγικές εταιρίες φυσικών ιαμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής που μας δίνουν την δυνατότητα όχι μόνο να έχουμε φυσικές δραστικές ουσίες όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και σε συγκεκριμένη σε mg δράση.
Το γεγονός αυτό από μόνο του μας εξασφαλίζει σωστά δασολογικά σχήματα ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες που υπάρχουν.
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω σήμερα πολύ γενικόλογο και πρακτικά δύσκολο το φάτε όσο περισσότερο σκόρδο μπορείτε, η καταναλώστε πράσινα λαχανικά για την αύξηση της χλωροφύλλης που είναι απαραίτητη για την μεταφορά οξυγόνου στο αίμα αφενός, αλλά και αφετέρου για την προστασία και σωστή απορρόφηση του εντέρου όλων των θρεπτικών και ιαματικών ουσιών.
Έτσι προσωπικά επιλέγω συγκεκριμένα προϊόντα διαπιστευμένων και πιστοποιημένο εταιριών που με 1 κάψουλα μπορούν να μου προσφέρουν ότι ένα κεφάλι σκόρδο, η 5 κιλά ραδίκια με το ζουμί τους.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την απαραίτητη και συχνή καθολική αποτοξίνωση, ή ειδικευμένα για την αποτοξίνωση του συκωτιού, την ρύθμιση της απαιτούμενης ρευστότητας του αίματος καθώς και την απομάκρυνση των θρόμβων ή αθηροματικής πλάκας από τους αυλούς αρτηριών και αγγείων.
Είναι πολλά τα φυσικά ιάματα και συμπληρώματα που υπάρχουν σε αυτές τις μορφές και πραγματικά κλινικά έχουν αποδείξει τα ευεργετήματα τους.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 
Η ισορροπία των τεσσάρων γεύσεων ενάντια στον καρκίνο. Η ισορροπία των τεσσάρων γεύσεων ενάντια στον καρκίνο. Reviewed by D. Papadopoulos on 9:59:00 π.μ. Rating: 5
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Από το Blogger.