Κάντε αποτοξίνωση στο πάγκρεας με τις κατάλληλες τροφές

Tο πάγκρεας είναι ένα όργανο ζωτικής σημασίας καθώς εκεί εκκρίνεται η ινσουλίνη ενώ διαδραματίζει και σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης. Στους ενήλικες, το μήκος του οργάνου αυτού μπορεί να φτάσει περίπου τα 15 εκατοστά και το πάχος του δεν ξεπερνά τα 6 εκατοστά.

Όταν τρώμε, οι τροφές μεταφέρονται από το στομάχι προς το λεπτό έντερο, αναμιγνύονται με πεπτικά ένζυμα από το πάγκρεας, τα οποία όμως καταφέρνουν να  εξουδετερώσουν τα οξέα του στομάχου, χωρίς να προκληθεί βλάβη στο έντερο. Αυτά τα ένζυμα διασπούν επίσης τις τροφές, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα σας.
Επιλέγοντας λοιπόν τις κατάλληλες τροφές, μπορείτε να βοηθήσετε το πάγκρεας να αποτοξινωθεί και να κρατήσετε μακριά την εμφάνιση φλεγμονής στο συκώτι. Με ποιες τροφές θα πραγματοποιήσετε αυτού του είδους την αποτοξίνωση;

Μπρόκολο: Ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά, που είναι γεμάτα ισχυρές χημικές ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και το λάχανο και το κουνουπίδι.

Σκόρδο: Μαζί με το κρεμμύδι διαθέτουν πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την υγεία του παγκρέατος και βοηθούν και στην πρόληψη του καρκίνου.

Πορτοκαλί λαχανικά: Το πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα στα λαχανικά, όπως τα καρότα, το καλαμπόκι και η κολοκύθα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στην λειτουργία του παγκρέατος.
Κόκκινα σταφύλια: Μια πολύ διατροφική επιλογή από κάθε άποψη καθώς είναι μια πολύ καλή πηγή ρεσβερατρόλης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού. Αν όμως ήδη πάσχετε από παγκρεατίτιδα, θυμηθείτε να αποφεύγετε το κόκκινο κρασί.

Σπανάκι: Βάλτε στο πιάτο σας μια εξαιρετική καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Β. Είναι δύο από τα οποία πιο σημαντικά συστατικά για το πάγκρεας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν γενικά τα φυλλώδη λαχανικά που δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας.

Πράσινο τσάι: Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα, θα σας εξασφαλίσει μια θαυμάσια δόση αντιοξειδωτικών ουσιών για τον καθαρισμό του παγκρέατος.

Βατόμουρα και κεράσια: Eξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν την πρόληψη της καταστροφής των κυττάρων.
Τόφου: Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε την συγκεκριμένη, εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, με τα χαμηλά λιπαρά. Συγκρατήστε πως χρειάζεστε πρωτεΐνη στη διατροφή σας, αλλά αν αυτή συνδυάζεται με υπερβολική ποσότητα λίπους (π.χ κρέας) θα επιδεινώσετε τελικά τα, όποια, προβλήματα στο πάγκρεας.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη