Συμβουλές για την αποτοξίνωση του σώματος

Όταν το σώμα σας απορροφά βλαβερές ουσίες μέσω τροφών ή λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ζείτε, μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους ενοχλητικές καταστάσεις όπως αίσθημα εξάντλησης, ωχρότητα, ευερεθιστότητα, δυσκοιλιότητα, πονοκέφαλοι κ.λπ.
Εάν κάποια από αυτές τις ενοχλήσεις είναι παρούσα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές ασθένειες.

Και εάν αναφερόμαστε στην αποτοξίνωση του σώματος σας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το πιο σημαντικό όργανο που σχετίζεται με αυτήν τη λειτουργία: το συκώτι.

Η εξάλειψη των βλαβερών ουσιών ή ο καθαρισμός του σώματος πραγματοποιείται κυρίως μέσω αυτού του μέρους του σώματος.
Φανταστείτε ότι υπάρχουν χιλιάδες εργάτες υπεύθυνοι για τον διαχωρισμό των τοξικών και μη απαραίτητων τοξινών από τις τροφές, καθώς και από τα φάρμακα, το αλκοόλ κ.λπ. ώστε το σώμα σας να μπορεί να απορροφήσει ό,τι είναι σημαντικό και υγιεινό.
sykwti-gynaika
Οπότε, η σωστή λειτουργία αυτού του μέρους του σώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για να διατηρήσετε το συκώτι σας υγιές και το σώμα σας ελεύθερο από βλαβερές ουσίες, μπορείτε να συμπεριλάβετε ορισμένες ευεργετικές τροφές στην διατροφή σας. Ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω.

Ποιες Είναι Αυτές οι Τροφές;

Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει δύο σημαντικά προϊόντα μεταξύ των πολλών συστατικών του, τα οποία είναι υπεύθυνα να λειτουργούν υπέρ της υγείας σας: την αλισίνη και το διάλλυλο-δισουλφίδιο.
Αυτή η χιλιάδων ετών τροφή χρησιμοποιείται από πολύ παλιά λόγω των πολλών ιδιοτήτων της που σχετίζονται με την υγεία. Όσον αφορά στην συμβολή της στην αποτοξίνωση του σώματος σας, ενισχύει τα ένζυμα που παράγει το συκώτι, βελτιώνοντας έτσι την λειτουργία του.
Επιπλέον, καταπολεμά με φυσικό τρόπο ιούς και βακτήρια που ενδέχεται να προκαλέσουν ασθένειες.

Μήλα
Τα μήλα περιέχουν μια ουσία, την πηκτίνη, ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την αποβολή των βλαβερών ουσιών από το σώμα σας. Αυτό συμβαίνει μέσω των ούρων και των κοπράνων.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο ενισχύει την σωστή λειτουργία των ενζύμων του συκωτιού κατά τη διάρκεια της περιόδου αποτοξίνωσης.

Παντζάρια
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών και βοηθούν το συκώτι και την ουροδόχο κύστη όσον αφορά την σωστή λειτουργία τους.

Ανανάς
Αυτός είναι ένας ισχυρός αποτοξινωτικός και διουρητικός παράγοντας, σύμμαχος του σώματος σας. Συμβάλλει επίσης στην ομαλοποίηση των λειτουργιών του πεπτικού σας συστήματος.

Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα βοηθάει το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες και τα υπερβολικά υγρά. Επιπλέον, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που ωφελούν την εντερική κίνηση. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σωστή πρόσληψη φυτικών ινών πρέπει να συνοδεύεται από μια καλή ποσότητα νερού, ώστε να ωφεληθεί η εντερική λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πράσινο Τσάι
Τονώνει την σωστή λειτουργία του συκωτιού, γεγονός που καθιστά την διαδικασία της αποτοξίνωσης πιο αποτελεσματική.

Φυλλώδη Λαχανικά
Αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία προλαμβάνουν -γενικά- την πρόωρη γήρανση του σώματος. Συμβάλλει επίσης στον καθαρισμό από του σώματος από όλες τις περιττές ουσίες.

Νερό
Ένας άριστος αποτοξινωτικός παράγοντας.
Το νερό στην αγνή του κατάσταση, μη αναμεμειγμένο με άλλες ουσίες ή σε μορφή εκχυλίσματος ή με πρόσθετα γεύσης κ.λπ. είναι ζωτικής σημασίας για τον καθαρισμό του σώματος σας. Εάν συνηθίσετε να πίνετε την απαραίτητη ποσότητα νερού ημερησίως, η οποία είναι γενικά 2 λίτρα, θα απολαύσετε σημαντικά οφέλη.
Όχι μόνο θρέφει το σύνολο των κυττάρων σας, αλλά αποβάλει και τις ουσίες που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στην υγεία σας.
Όταν πίνετε νερό, αυτό αναζητά τις επιβλαβείς ουσίες, προσκολλάται σε αυτές και ύστερα τις αποβάλλει μέσω των ούρων.
Η φυσική άσκηση δεν θα πρέπει να λείπει από αυτές τις συμβουλές για την αποτοξίνωση του σώματος σας, καθώς ιδρώνοντας θα αποβάλετε επίσης τις βλαβερές ουσίες.
Να θυμάστε πάντα ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ισορροπημένη διατροφή.
Μόνο κατά τον τρόπο αυτό το σώμα σας, αυτή η τέλεια μηχανή, θα είναι σε θέση να λειτουργήσει όπως πρέπει. Άτομα με κακές διατροφικές συνήθειες το καταστρέφουν σιγά – σιγά.
Μην διστάσετε ποτέ να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Εκείνοι γνωρίζουν τι να σας προτείνουν με σιγουριά σχετικά με το ποια και σε ποια ποσότητα πρέπει να καταναλώσετε από τις τροφές που αναφέραμε παραπάνω.
Αξιολογήστε με ειλικρίνεια τις συνήθειες σας. 
Παρέχετε στο σώμα σας τα εφόδια που χρειάζονται για να μείνει υγιές και δυνατό; Ή του παρέχετε τα επιφανειακά είδη, τα οποία είναι «γρήγορα» και ως εκ τούτου επιβλαβή;
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη