Πώς μπορείτε να δείτε αν έχετε έλλειψη της βιταμίνης Κ2 ;

Πώς μπορείτε να δείτε αν έχετε έλλειψη της βιταμίνης Κ2 ;

Εκτός από την βιοσυντονιστική διάγνωση.

Δεν υπάρχει τρόπος για να ελέγξετε την ανεπάρκεια της βιταμίνης K2 . Αλλά αξιολογώντας τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας , μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το αν έχετε ή όχι θα αυτή την κρίσιμη θρεπτική ουσία . Εάν έχετε κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα στην υγεία σας , είναι πιθανό να έχετε ανεπάρκεια της βιταμίνης Κ2 , γιατί όλα είναι συνδεδεμένα με την K2 :

Μήπως πάσχετε από οστεοπόρωση ;
Μήπως έχετε καρδιακή νόσο ;

Μήπως πάσχετε από διαβήτη ;

Εάν δεν έχετε οποιαδήποτε από αυτές τις ασθένειες , αλλά δεν τρώτε τακτικά μεγάλες ποσότητες από τα παρακάτω τρόφιμα , τότε η πιθανότητα να έχετε ανεπάρκεια της βιταμίνης K2 εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη:

Να τρέφεστε με βιολογικά ζωικά προϊόντα, όπως ( π.χ. αυγά, βούτυρο , τυρί , κεφίρ,πατέ συκωτιού χήνας).
Κεφίρ: Ελιξήριο Ζωής.

Ορισμένα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως νάττο , ή λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση με τη χρήση μίας αρχικής καλλιέργειας βακτηρίων που παράγουν βιταμίνη Κ2-.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Κ2
Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε την επαρκή ποσότητα της βιταμίνης Κ2 για την πιο αποτελεσματική πρόληψη των ρυτίδων, να ξέρετε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτηθεί με την σύγχρονη διατροφή.

Οι μεγαλύτερες πηγές K2 είναι το νάττο (ένα παράγωγο της σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση), προσοχή όχι απο μεταλλαγμένη σόγια, το συκώτι χήνας, το γνωστό ως πατέ χήνας, ορισμένα τυριά, η γκούντα περιέχει αξιόλογα ποσοστά τα ζωικά λίπη, , το βούτυρο και το λαρδί που πρέπει να προέρχονται από ζώα, που τρέφονται φυσιολογικά με χορτάρι, επίσης ο κρόκος του αυγού,και τα αυγά των ψαριών.

Το νάττο περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό,αλλά και τα λαχανικά περιέχουν αρκετή ποσότητα.

Εδώ είναι μια λίστα με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη Κ.



Παρακαλώ σημειώστε ότι τα περισσότερα λαχανικά, που έχουν υποστεί ζύμωση δεν έχουν πραγματικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ2, περιέχουν περίπου 50 mcg ανά μερίδα .
Ωστόσο, εάν χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες καλλιέργειες εκκίνησης, μπορούν να έχουν και δέκα φορές πιο πολύ, 500 mcg ανά μερίδα.

Ορισμένα τυριά όπως το μπρι και η γκούντα ( αυτά τα δύο είναι ιδιαίτερα υψηλά σε περιεκτικότητα K2 , περιέχουν περίπου 75 mcg ανα 30 γραμμάρια )

» Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναφέρω , όταν πρόκειται για το τυρί ( γιατί εδώ γίνεται μια σύγχυση ) , [ είναι ότι ] , επειδή το τυρί προέρχεται από μια βακτηριακή μορφή της βιταμίνης Κ2 , πραγματικά δεν έχει σημασία αν το τυρί προέρχεται από ζώα που τρέφονται με χόρτα, αυτό θα ήταν καλό, αλλά δεν είναι το γάλα που φτειάχνουνε το τυρί που παράγει την K2 είναι τα βακτήρια που χρησιμοποιούμε ( η μαγιά ) για την παρασκευή του τυριού , το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει σημασία αν το brie σας είναι εισαγόμενο από τη Γαλλία ή το αγοράζεται από την χώρας σας.

Στο τυρί μπρί , τα βακτήρια που φτειάχνουντο τυρί μπρί , θα παράξουντη βιταμίνη Κ2 » .

Λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, τουρσιά , κυρίως για την παροχή ευεργετικών βακτηρίων στο έντερο μας , μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Κ , αν τα φτειάξετε εσείς χρησιμοποιώντας τη σωστή καλλιέργεια εκκίνησης . Υψηλής ποιότητας βιολογικών λαχανικών που είχαν υποστεί ζύμωση με ειδική καλλιέργεια εκκίνησης περιέχουν σε μια τυπική μερίδα περίπου 10 τρισεκατομμύρια ωφέλιμα βακτήρια , αλλά επίσης περιείχουν και 500 mcg της βιταμίνης Κ2 .

Σημειώστε ότι κάθε στέλεχος βακτηρίων δεν μπορεί να παράξει K2 . Για παράδειγμα, τα περισσότερα γιαούρτια δεν έχουν σχεδόν καθόλου βιταμίνη Κ2 .

Ορισμένα είδη τυριών περιέχουν μεγάλες ποσότητες Κ2 , και άλλα μικρότερες, εξαρτάται από τα βακτήρια που θα δημιουργηθούν και θα κάνουν την ζύμωση..
Έγκυος;

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετή βιταμίνη Κ2
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό , είναι ότι ενώ η βιταμίνη Κ2 είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών που αναφέρονται παραπάνω , είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν , ή που είναι έγκυες , για να αναπτύξουν υγιή παιδιά . Η K2 διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη την εγκυμοσύνη ( για την ανάπτυξη των δοντιών και για τις δύο ομάδες δομτιών, τα πρωτα και τα ενήλικα δόντια , την ανάπτυξη της κατάλληλης μορφής του προσώπου, καθώς και για ισχυρά οστά ) , επίσης βοηθάει κατά την παιδική ηλικία στην πρόληψη της τερηδόνας , και στην σωστή ανάπτυξη του σκελετού στην εφηβεία.

Η βιταμίνη Κ2 είναι απαραίτητη σε όλη την εγκυμοσύνη , και αργότερα , στο θηλασμό . Μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου , καθώς τα επίπεδα της στις περισσότερες γυναίκες τείνουν να πέφτουν εκείνη την εποχή, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια πρόσθετη διαρροή στο σύστημα προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Δεδομένου ότι η βιταμίνη Κ2 δεν έχει προβλήματα τοξικότητας , μπορεί να είναι φρόνιμο να διπλασιαστεί ή ακόμα και τριπλασιαστεί – το οποίο έκανε η Rheaume – Bleue κατά τη διάρκεια της δική της πρόσφατης εγκυμοσύνης της.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 το διαβάσαμε ΕΔΩ
Ευαγγέλου Μαριάννα

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη