Μια έξυπνη δίαιτα η οποία βάζει πάγο στην όρεξή σας





Σε περιπτώσεις που δεν ακολουθούμε πιστά την δίαιτα μας, υπάρχουν έξυπνες επιλογές, να βοηθήσουμε να περιοριστούν, τα συνεχόμενα τσιμπολογήματα.

Αυτό θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο σε ανθρώπους με παχυσαρκία και σε αυτούς που θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά τους, είτε για λόγους υγείας, είτε για την βελτίωση της σιλουέτας τους.


Πολλοί παραπονιούνται λέγοντας δεν μπορώ να περιορίσω το φαγητό, συνέχεια πεινάω, νιώθω αδυναμία αν δεν φάω τόσο πολύ, δεν μπορώ αν δεν φάω γλυκό, κτλ.


Έρευνες ειδικών πάνω σε θέματα περιορισμού της τροφής και βοηθείας να υποστηρίξουν την δίαιτα, τους οδήγησε να βρουν έξυπνους τρόπους. Κατέληξαν και βρήκαν τρόπους να προκαλούν αναισθησία στο χώρο της στοματικής κοιλότητας με τους γευστικούς κάλυκες να υπόκεινται σε μια ουδετερότητα και να επιτυγχάνεται η διακοπή της όρεξης.


Ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι; Ένας απο αυτούς;

Έβαλαν πάγο στην όρεξη.

Ο πάγος δεν έχει θερμίδες αφού η σύσταση του αποτελείται από νερό. Με την κατανάλωση πάγου απαιτείται ο οργανισμός να κάψει θερμίδες, για να μπορέσει να ζεστάνει ξανά τα εσωτερικά όργανα, από τα οποία περνά ο πάγος και τα κρυώνει.


Προτού ξεκινήσετε το φαγητό σας ή όταν έχετε λιγούρες που σας αποσυντονίζουν από την δίαιτα σας, τοποθετήστε για 2-3 λεπτά στο στόμα σας ένα παγάκι.


Το κρύο έχει την ιδιότητα να αναισθητοποιεί τους γευστικούς κάλυκες και να παγώνει την όρεξη.


Ένας φυσικός και μάλιστα ακίνδυνος τρόπος διακοπής της όρεξης.


Πριν από κάθε γεύμα τοποθετήστε ένα παγάκι στο στόμα σας σαν καραμέλα.


Γεμίστε ένα σκεύος με νερό στο οποίο έχετε πρωτίστως κάνει αφέψημα με διάφορα βότανα της αρέσκειας σας ώστε να δώσετε γεύση στα παγάκια. Τοποθετήστε το νερό εμπλουτισμένο με τα βότανα σε θήκες για παγάκια και αφήστε τα στην κατάψυξη.


Βάλε πάγο στην όρεξη σας. Καλή σας επιτυχία.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


το διαβάσαμε ΕΔΩ
Επιμέλεια άρθρου: Χρήστος Πέγιος

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη