Πολλαπλή Σκλήρυνση: Υποσχόμενη θεραπεία από τις φλούδες φρούτων

Μια ένωση που ανευρίσκεται σε φλούδες φρούτων φαίνεται να σταματά τις βλάβες και να ενισχύει τη νευρωνική αποκατάσταση στην πολλαπλή σκλήρυνση, γνωστοποιεί νέα έρευνα

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, το ουρσολικό οξύ που βρίσκεται άφθονο σε φλούδες φρούτων και μερικά βότανα, προλαμβάνει και αναδομεί τους νευρώνες σε ζωικά μοντέλα πολλαπλής σκλήρυνσης, δηλαδή σε μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson και δημοσιοποιήθηκε στις πρόσφατες εργασίες της National Academy of Sciences.

Η πολλαπλή σκλήρυνση (MS), που χαρακτηρίζεται από την αύξηση της μυϊκής αδυναμίας και της παράλυσης, έχει πολλές θεραπείες που βοηθούν στην εξάλειψη της εξέλιξης της νόσου όταν αυτές εφαρμόζονται νωρίς. Αλλά οι τρέχουσες θεραπείες δύσκολα αντιστρέφουν τη βλάβη που έχει ήδη εμφανιστεί στους νευρώνες. Νέα έρευνα δείχνει ότι μια ένωση που βρίσκεται στις φλούδες των φρούτων, όπως τα μήλα και τα δαμάσκηνα, και σε ορισμένα βότανα, μπορεί να μειώσει περαιτέρω βλάβες στους νευρώνες, αλλά και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των προστατευτικών περιβλημάτων που καλύπτουν τους νευρώνες, αντιστρέφοντας τη ζημιά.

Το εξαιρετικά ενθαρρυντικό αυτό εύρημα αφορούσε μελέτη σε ποντίκια και τώρα μένει οι επιστήμονες να ελέγξουν αν το ουρσολικό οξύ είναι ασφαλές για δοκιμές στους ανθρώπους, ώστε να μελετηθεί η αποτελεσματικότητά του.

Οι ερευνητές επίσης διερεύνησαν πώς το ουρσολικό οξύ έδρασε στα κύτταρα και παρατήρησαν ότι καταστέλλει τα κύτταρα Th17 – έναν τύπο ανοσοκυττάρου που είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της παθολογικής αυτοάνοσης απόκρισης σε σκλήρυνση κατά πλάκας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


 το διαβάσαμε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη