Γιατί πρέπει να πείτε «ναι» στις μπάμιες



Ξέρουμε ότι ίσως βρίσκονται στο top 5 των παιδικών σας βασανιστηρίων κι ακόμη πιθανόν να μην τις έχετε συμπαθήσει αρκετά για να μπαίνουν συχνά στο πιάτο σας.

Είναι, όμως, ευκαιρία τώρα που βρίσκονται στην εποχή τους να τις απολαύσετε φρέσκες με όλα τους τα οφέλη, που είναι αρκετά για να σας πείσουν.

Καταρχάς πρόκειται για ένα πράσινο και ωφέλιμο λαχανικό, που μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους κι όχι μόνο με τον κλασικό που αναγκαζόσασταν να φάτε ως παιδιά. Μπορείτε π.χ. να τις μαγειρέψετε στο φούρνο με μπαλσάμικο ή με ντομάτα και φέτα ή να τις κάνετε τηγανητές και να τις συνδυάσετε με δροσερή σος γιαουρτιού, που μπορείτε να φτιάξετε με γιαούρτι, σκόρδο και μυρωδικά.

Αφού βρείτε ένα διαφορετικό και κοντά στα γούστα σας τρόπο να τις μαγειρέψετε και να τις ευχαριστηθείτε, έχετε υπόψη σας τα εξής:

Είναι διαιτητικές, αφού αποδίδουν μόλις 35 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και 3,2 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή περίπου το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πλήρεις και χορτάτοι για περισσότερη ώρα

Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, αφού στην ίδια ποσότητα μας παρέχουν το 38% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού

Ακόμη, περιέχουν βιταμίνη Α που κάνει καλό στην όραση

Το ασβέστιο και το μαγνήσιό τους κάνουν καλό στα οστά

Περιέχουν πρωτεΐνη χαρίζοντας στον οργανισμό ενέργεια, ενώ μας χαρίζουν και μικρές ποσότητες σιδήρου

Η κολλώδης ουσία τους, που ίσως σας απωθεί, πρέπει να ξέρετε ότι «παγιδεύει» τις τοξίνες και τη χοληστερόλη, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτά μέσω των κοπράνων

Κάνουν καλό στη δυσκοιλιότητα και στη υγεία του παχέος εντέρου, χάρη στις φυτικές τους ίνες

Μήπως πλέον έχετε αρκετούς λόγους για να τις προτιμήσετε;

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.


το διαβάσαμε ΕΔΩ

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη