Πόσιμο έλαιο άγριου πορτοκαλιού -To Superfood κατά του κορονοϊού


Το πορτοκάλι είναι ευρέως γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C. Εκτός όμως αυτού, περιέχει δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό, που το καθιστούν μια πραγματική υπέρ-τροφή.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του οφείλονται εκτός της βιταμίνης C και σε τρεις ακόμη κατηγορίες ουσιών, τα φλαβονοειδή, τα λιμονοειδή και τα καροτενοειδή, τα οποία το καθιστούν ιδανικό στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου, που αναπτύσσονται κατά κόρον σε περιπτώσεις έντονου στρες και φλεγμονών. Ταυτόχρονα διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στη θεραπεία των ιώσεων, ενώ και στην σύγχρονη εποχή εκτιμούνται πολύ οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Ήδη μια ομάδα επιστημόνων σε κλινικές της Νέας Υόρκης έχει αρχίσει τη χορήγηση υψηλών δόσεων βιταμίνης C σε περιστατικά με σοβαρή νόσο από κορονοϊό.

Έχει μελετηθεί η ευεργετική δράση των φλαβονοειδών που περιέχει, όπως η κουερσπίνη και τανγκερετίνη, απευθείας στο αναπνευστικό σύστημα, γεγονός που το καθιστά πολύτιμο σύμμαχο στις ιώσεις που έχουν ως κύριο στόχο τους πνεύμονες, όπως ο COVID 19.


Περίπου 38 διαφορετικά λιμονοειδή που περιέχονται στο πορτοκάλι έχουν σημαντική αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση, κυρίως μέσω της ενεργοποίησης της γλουταθειόνης που προκαλούν. Αυτός ο περιορισμός της διαδικασίας της φλεγμονής το καθιστά πολύτιμο στην αντιμετώπιση των ιώσεων που προκαλούν υπέρ-αντίδραση του ανοσοποιητικού και σοβαρές επιπλοκές από αυτήν, όπως και στην περίπτωση του κορονοϊού.

Ακόμη, αποτελεί πλούσια πηγή πηκτίνης και εσπεριδίνης, φυτικών ινών που από πειραματικές μελέτες φαίνεται να μειώνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι παράλληλα τον αθηρωματικό δείκτη αλλά και τη γλοιότητα του αίματος. Αυτό, σε συνδυασμό με την αντιθρομβωτική δράση των φλαβονοειδών, συνιστά ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα έναντι θρομβώσεων, που μπορεί να συμβούν ως επιπλοκή νόσησης από σοβαρές λοιμώξεις και αυτοάνοσα σε ζωτικά όργανα, όπως και στην περίπτωση του SARS CoV 2.

Αν τώρα σε όλα τα προηγούμενα προστεθούν η βιταμίνη Α, το φολικό οξύ, το ασβέστιο, ο φώσφορος, το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχει, μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά τα οφέλη του σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων του καρδιαγγειακού, των νεφρών, του πεπτικού και του μυοσκελετικού.

Αναμφισβήτητα, το πορτοκάλι αποτελεί την καλύτερη άμυνα για τον οργανισμό, ιδιαιτέρως αυτήν την εποχή, είτε με την άμεση κατανάλωσή του, κατά προτίμηση ολόκληρου με τη φλούδα, είτε με τη μορφή ελαίου πορτοκαλιού που μπορεί να προστεθεί σε πόσιμο διάλυμα.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 


το διαβάσαμε ΕΔΩ
diakrismed

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη