Διαβάστε το και δεν θα ξανά πετάξετε τα κουκούτσια του αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι εξαιρετικά νόστιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Εάν όμως χρησιμοποιείτε μόνο την κρεμώδη πλευρά της, κάνετε μεγάλο λάθος.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς τόσο η σάρκα του, όσο και το κουκούτσι του μπορεί να προσφέρει καταπληκτικά οφέλη στην υγιεία σας.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το 65% των αμινοξέων σε ένα αβοκάντο περιέχεται στο κουκούτσι του, ενώ έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο σε αυτόν τον πλανήτη.



Οφέλη για την υγεία

– Τα κουκούτσια του αβοκάντο έχουν καταπληκτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην πρόληψη, όσο και τη θεραπεία της αρθρίτιδας.

– Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αντιφλεγμονώδη δράση των κουκουτσιών αβοκάντο δύναται επίσης να μειώσει τη φλεγμονή στο γαστρεντερικό σωλήνα.

– Είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της διάρροιας, των λοιμώξεων και διάφορων διαταραχών του στομάχου.

– Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα, τα κουκούτσια του αβοκάντο είναι εκπληκτικά για την υφή του δέρματός σας, καθώς έχουν την ικανότητα της σύσφιξης και της ανανέωσης των κυττάρων του, χάρη στην περιεκτικότητά του σε κολλαγόνο.

– Είναι, επίσης, εξαιρετικά στην καύση του περιττού λίπους, και να σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε το για να ενισχύσει την ενέργεια σας ώστε να εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς δυσκολίες.

Προσθέστε κουκούτσια αβοκάντο στις σαλάτες σας, ή εμπλουτίστε το ρόφημά σας, ή απλά μπορείτε να το προσθέσετε στα smoothies σας.

Τα κουκούτσια αβοκάντο περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, γεγονός που τα καθιστά ένα ισχυρό αντικαρκινικό παράγοντα.

Προσοχή στις αλλεργίες
Το αβοκάντο μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Οι ειδικοί αναγνωρίζουν δύο μορφές αλλεργικών αντιδράσεων.

Άτομα που είναι αλλεργικά στη γύρη μπορεί να αναπτύξουν τοπικά συμπτώματα στην στοματική κοιλότητα και το λαιμό κατά τη στιγμή της κατανάλωσής του.

Άλλοι υποφέρουν από το λεγόμενο σύνδρομο «latex-fruit», το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με τις αλλεργίες λατέξ και τα συμπτώματα τους. Χαρακτηρίζεται από γενική κνίδωση, κοιλιακό πόνο, και έμετο. Τα άτομα που έχουν την ατυχία να είναι αλλεργικά πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να κοστίσει τη ζωή τους.

Και για εξωτερική χρήση: Αβοκάντο για ανάπλαση της επιδερμίδας!

Θεραπεία της ψωρίασης με λάδι αβοκάντο!

Το κουκούτσι έχει και άλλη χρήση: Αβοκάντο: πως μπορείτε να το καλλιεργήσετε από κουκούτσι!

Ενώ αποτελεί και μία καλή επενδυτική ιδέα: Δυο αδέρφια… είδαν το μέλλον και φύτεψαν αβοκάντο & χαρούπι!

Πηγή: Healthy Food House

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη