Η ευλογία της Μητέρας του Θεού για τα άνθη του φασκόμηλου

Για τα φαρμακευτικά φυτά έχουν ειπωθεί από τους αρχαίους χρόνους πολλοί μύθοι. Αυτοί οι μύθοι αντανακλούν τη βαθιά ριζωμένη πεποίθηση και σεβασμό του Ανθρώπου για αυτά τα φαρμακευτικά φυτά.
Η θρησκευτική μας παράδοση λέει ότι ...όταν η Παναγία έπρεπε να κρυφτεί με το παιδί της τον Ιησού για να μην πέσει στα χέρια του Ηρώδη, ζήτησε από όλα τα λουλούδια του αγρού, να την βοηθήσουν αλλά δυστυχώς κανένα δεν της έδωσε καταφύγιο . 
Απογοητευμένη η Παναγία έφτασε και στο ταπεινό φασκόμηλο και καθώς έσκυψε και το παρακάλεσε το φασκόμηλο τους αγκάλιασε αμέσως και τους έκρυψε προστατευτικά στα πυκνά φύλλα του και έτσι τους "έκρυψε" από τους στρατιώτες του Ηρώδη. Μόλις ο κίνδυνος πέρασε , η Μητέρα του Θεού βγήκε και μίλησε ευγενικά στο φασκόμηλο με μια ευχή : «Από τώρα και στο εξής και για πάντα θα είστε ένα από τα αγαπημένα λουλούδια των ανθρώπων Σας δίνω τη δύναμη να θεραπεύσετε τους ανθρώπους από οποιασδήποτε ασθένεια Όπως βοηθήσατε και το παιδί μου να γλυτώσει από ένα βέβαιο θάνατο, όπως κάνατε και για μένα. "Από τότε, τα άνθη του φασκόμηλου βοηθάνε πάντα για την επούλωση των ανθρώπων. 
Αγαπάμε και εκτιμάμε πολύ το φασκόμηλο γιαυτό και το φυτευουμε στα περιβόλια στα βουνά και στους γιαλούς μας .
Οι Έλληνες πιστεύουν οτι το Φασκόμηλο ειναι το βότανο της Μακροβιότητας και ένα φυσικό Βιάγκρα που τους χαρίζει απίστευτη ενέργεια Δοκιμάσατε το ...πάντα όμως με
Προσοχή και Σύνεση!

D.Pap

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη