Argan oil - Άριστο από μόνο του, αλλά και μια πολύτιμη βάση θεραπευτικών και καλλυντικών ελαίων.



Το Έλαιο Αργκάν από το Μαρόκο αναγνωρίστηκε από το παγκόσμιο για τα ευεργετήματα του κύρια στην κοσμετολογία.
Ας το γνωρίσουμε καλύτερα βαθμολογώντας το παράλληλα.

Το έλαιο από το δέντρο Αργκάν ή αλλιώς Δέντρο της Ζωής, όπως είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια στο Μαρόκο, θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα έλαια για το δέρμα και τα μαλλιά στον πλανήτη και γι' αυτό το λόγο προστατεύεται από την UNESCO.
Το « Θαυματουργό » αυτό έλαιο από τους καρπούς του δέντρου Αργκάν, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν, θρέφουν και επανορθώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας και των μαλλιών.

Το έλαιο Αργκάν θεωρείται μια αποτελεσματική μέθοδος της πρόληψης των ρυτίδων και της πρόωρης γήρανσης, χαρίζει πιο ελαστική επιδερμίδα, μειώνει τις ραγάδες, τρέφει την τρίχα, επαναφέρει τη λάμψη στα μαλλιά και μειώνει το φριζάρισμα.
Το Βιολογικό Έλαιο Αργκάν εξάγεται από τη σύνθλιψη των καρπών του δέντρου Αργκάν ( Argania Spinosa ), τοπικά γνωστό ως το Δέντρο της Ζωής, καθώς καθιστά δυνατή τη ζωή για πολλά πλάσματα στην ημιάνυδρη έρημο του νότιου Μαρόκου.
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Βιολογικό Έλαιο Αργκάν αναδομεί την επιδερμίδα, καθυστερώντας την κυτταρική γήρανση και την απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
Εμποδίζει τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, όπως οι ρυτίδες και το πόδι της χήνας.

Επιπλέον, είναι πολύ χρήσιμο στην ενυδάτωση και επαναφορά της επιδερμίδας σε περιπτώσεις ραγάδων μετά την εγκυμοσύνη και γενικότερα σε ραγάδες που προκαλούνται από αυξομείωση του βάρους, ενώ δρα ενυδατικά για τα μαλλιά, προσφέροντας λείανση της τρίχας και εμποδίζοντας το φριζάρισμα.
Το Βιολογικό Έλαιο Αργκάν παρουσιάζει σήμερα σημαντικές καλλυντικές χρήσεις και το προτιμούν πολλοί διάσημοι αισθητικοί για τις ενυδατικές, αντιγηραντικές και επανορθωτικές του ιδιότητες.


Πέρα όλων αυτών το έλαιο Αργκάν αποτελεί μια πολύ καλή βάση ελαίων για θεραπευτικά και καλλυντικά έλαια μασάζ.

Τέλος, το έλαιο Αργκάν χρησιμοποιείται και στην μαγειρική.





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός.




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Ακολουθήστε μας στο Facebook http://therapeftis.blogspot.gr/
Argan oil - Άριστο από μόνο του, αλλά και μια πολύτιμη βάση θεραπευτικών και καλλυντικών ελαίων. Argan oil - Άριστο από μόνο του, αλλά και μια πολύτιμη βάση θεραπευτικών και καλλυντικών ελαίων. Reviewed by D. Papadopoulos on 8:00:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.