ΤΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία δεν είναι οι μόνες επιλογές για τους ασθενείς με καρκίνο

ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ

ΤΟΞΙΚΑ στην καρδιά σας

Η χημειοθεραπεία  υποτίθεται ότι επηρεάζει τα καρκινικά κύτταρα, έτσι δεν είναι; …λαθος

φάρμακα της χημειο επηρεάζουν επίσης την καρδιά σας (και κάθε περιοχή του σώματός σας, στην πραγματικότητα) και είναι αρκετά τοξικά, προκαλώντας σοβαρή βλάβη στην καρδιά σας. Όταν συμβεί αυτό.η ζημιά, η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα που εφοδιάζει τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο.

Μερικά φάρμακα χημειοθεραπείας που είναι γνωστοί ή έχουν αναφερθεί ότι προκαλούν καρδιακή βλάβη (με αλφαβητική σειρά):
Αλδεσλευκίνης (Προλευκίνη)
Αρσενικό Trioxid (Trisenox)
Bevacizumab (Avastin)
Bortezomib (Velcade)
Σισπλατίνη (Platinol, PlatinolAQ)
Η κυκλοφωσφαμίδη (Cytoxan)
Δαουνορουβικίνη (Cerubidine, DaunoXome)
Denileukin diftitox (Ontak)
Η δοξορουβικίνη (Rubex)
Epirubicin (Ellence)
Φθοριοουρακίλη 5-FU (Adrucil)
Γεμτουζουμάμπη οζογαμισίνη (Mylortag)
Ιδαρουβικίνη (Idamycin)
Imatinib (Gleevac)
Λαπατινίμπη (Tykerb)
Λεναλιδομίδη (Revlimib)
Μελφαλάνη (Alkeran)
Μιτομυκίνη (Mutamycin)
Μιτοξαντρόνη (Novantrone)
Οκτρεοτίδη (Sandostatin)
Η πακλιταξέλη (Abraxane, Onxol, Taxol)
Pazopanib (Votrient)
Sorafenib (Nexavar)
Sunitinib (Sutent)
Θαλιδομίδη (Thalomid)
Trastuzumab (Herceptin)
Τρετινοΐνη (Vesanoid)
Εκτός προκαλώντας βλάβη στην καρδιά σας, πολλά φάρμακα χημειοθεραπείας γνωστές καρκινογόνες ουσίες.

Βλάβη στο νευρικό ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Δημοσίευση από την National Library of Medicine National Institutes of Health των ΗΠΑ , «Η χημειοθεραπεία συνήθως συνδέεται με επιβλαβείς επιδράσεις σε πολλαπλά συστήματα οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Νευροτοξικότητα μπορεί να εκδηλωθεί ως οξείες ή μεταγενέστερες επιπλοκές, οι οποίες είναι ιδιαίτερες  ανησυχία τους μακροπρόθεσμα επιζώντες. Οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ένα ευρύ φάσμα νευροτοξικές σύνδρομα, που κυμαίνονται από νευρο-αγγειακές επιπλοκές και εστιακά νευρολογικά ελλείμματα στο σύστημα γενικευμένων νευρολογικών πτώση με νοητική εξασθένηση, φλοιώδης ατροφία και ανωμαλίες της λευκής ουσίας. »

Cancer.net δημοσίευσε τα ακόλουθα για το νευρικό σύστημα τις παρενέργειες που μπορεί να προκληθεί από ορισμένες μορφές καρκίνου και / ή συμβατικές θεραπείες του καρκίνου:

Απώλεια ακοής ή / και κουδούνισμα στα αυτιά
Θολή ή διπλή όραση ή ολική απώλεια όρασης
Η ομιλία ή δυσκολία που εκφράζουν τον εαυτό του ή την κατανόηση της ομιλίας
Γνωστική ή μελετημένη διαδικασία αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων μειωμένη μνήμη, την επίλυση προβλημάτων, και τον υπολογισμό (κοινώς ονομάζεται χημειο-εγκέφαλος)
Προβλήματα με την ισορροπία, ζάλη, ναυτία, και ίλιγγο
Προβλήματα με το συντονισμό και την κίνηση, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων με τη στάση του σώματος, το περπάτημα, ή η κατοχή αντικειμένων
Αδυναμία που επηρεάζει τη μία πλευρά του σώματος ή το σώμα ως σύνολο
Παράλυση των διαφόρων τμημάτων του σώματος. Αυτό μπορεί να κυμανθεί από τη μία πλευρά του σώματος σε μια μικρότερη περιοχή, όπως οι μύες στο πρόσωπο.
Κατασχέσεις
Αλλαγές στη γεύση και οσμή
δυσκολία στην κατάποση
Αλλαγές στη λειτουργία των οργάνων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Δυσκοιλιότητα (μίλησε για το παρακάτω)
Ακράτεια, η οποία δεν είναι σε θέση να ελέγχουν τη ροή των ούρων
Ανικανότητα, η οποία δεν είναι σε θέση να πάρει ή να διατηρήσει στύση
Βλάβη στα νεύρα από την επεξεργασία
Η περιφερική νευροπάθεια, μια κατάσταση που προκαλείται από βλάβη ή ερεθισμό στα περιφερικά νεύρα.
οργανική βλάβη

βλάβη των οργάνων που προκαλούνται από τη χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες. Όργανα που επηρεάζονται συνήθως είναι η καρδιά (μίλησε για παραπάνω), τους πνεύμονες, το συκώτι και τα νεφρά.

Η καρδιά:

Οι πνεύμονες:

τοξικότητα των πνευμόνων συμβαίνει με ορισμένες χημειοθεραπείες. Η ζημιά μπορεί να περιλαμβάνει φλεγμονή ή / και ουλές.

Αυτό μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου που μπορεί να απορροφήσει και να μειώνει την ποσότητα του αέρα που μπορεί να αναπνεύσει.

Τα κοινά συμπτώματα της βλάβης του πνεύμονα περιλαμβάνουν:

αναπνευστικά προβλήματα
βήχας
Πνευμονία
Το συκώτι:

Από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, «φάρμακα χημειοθεραπείας είναι τοξίνες και μπορεί να προκαλέσουν βλάβη του ήπατος. Το ήπαρ εξυπηρετεί πολλές ζωτικές λειτουργίες στο σώμα? το πιο σημαντικό είναι να φιλτράρουν τις τοξικές ουσίες από το αίμα. Εάν υπάρχουν περισσότερες τοξίνες έρχονται από το ήπαρ μπορεί , ηπατική βλάβη θα προκύψει.Η βλάβη του ήπατος μπορεί να είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση. »

Τα συμπτώματα της βλάβης του ήπατος περιλαμβάνουν:

σκούρα ούρα
Κιτρίνισμα των ματιών ή του δέρματος σας
Πρήξιμο ή πόνο στην κοιλιά σας
ακραία κόπωση
Τα Νεφρά:

Οι νεφροί θα καταρρεύσουν και να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν φάρμακα χημειο από το σώμα. Όταν τα φάρμακα διασπώνται, κάνουν τα προϊόντα που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη.

Σημάδια νεφρικής βλάβης περιλαμβάνουν:

Μειωμένη ροή των ούρων
ερεθισμό της ουροδόχου κύστης και της αιμορραγίας
Πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια, ή σε άλλους τομείς
Πονοκέφαλο
Ναυτία / έμετος

Αλλαγή στο χρώμα των ούρων
Αίσθημα καύσου κατά την ούρηση
αίσθημα αδυναμίας

Άνδρες

ΤΑ Φάρμακα χημειοθεραπείας μπορεί να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την ικανότητά τους να κινούνται που μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή μόνιμη βλάβη. Οι παρενέργειες από την χημειοθεραπεία δημιουργούν επίσης δυσκολία στο να πάρει ή να διατηρήσει την  στύση. Γενετικές ανωμαλίες μπορεί επίσης να προκύψουν, επειδή η βλάβη στα χρωμοσώματα στο σπέρμα προκαλείται από πολλά φάρμακα χημειοθεραπείας.

γυναίκες

Υπογονιμότητα στις γυναίκες είναι  το αποτέλεσμα των ζημιών στις ωοθήκες. Το αποτέλεσμα της υπογονιμότητας που συμβαίνουν και το χρονικό διάστημα που διαρκεί (προσωρινή ή μόνιμη) εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τύπος των φαρμάκων χημειοθεραπείας που χρησιμοποιούνται, η δοσολογία αυτών των φαρμάκων, και την ηλικία της γυναίκας.

ΜΥΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ

Κατά την διάρκεια σε προχωρημένα στάδια του καρκίνου και λόγω των παρενεργειών της χημειοθεραπείας (όπως ναυτία, απώλεια όρεξης, και εμετό ), ο καρκίνος του συνδρόμου ανορεξία-καχεξία (που αναφέρεται επίσης ως καχεξία) μπορεί να αναπτυχθεί. Αυτό είναι όταν  οι μύες και το λίπος γρήγορα χάνονται.

Επειδή η χημειοθεραπεία προκαλεί απώλεια της όρεξης, ναυτία και έμετο,ο υποσιτισμός είναι αποτέλεσμα (που συμβάλλει επίσης στην απώλεια μυών).

Φυσικές αλλαγές .

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ / ΔΙΑΡΡΟΙΑ

ΤΑ φάρμακα χημειοθεραπείας  θα προκαλέσει βλάβη στο εντερική επένδυση που προκαλούν δυσκοιλιότητα ή διάρροια  Αν είστε σε πολλαπλά φάρμακα χημειοθεραπείας ή φάρμακα για τον πόνο,η δυσκοιλιότητα ή διάρροια μπορεί να είναι χειρότερο.

Για τη δυσκοιλιότητα, τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Φυτικές ίνες και το νερό θα σας βοηθήσει να το διαχειριστείτε. Λάβετε υπόψη ότι πάρα πολύ ινες και όχι αρκετό νερό μπορεί να κάνει την δυσκοιλιότητα χειρότερα, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά

Για τη διάρροια, τρώτε τροφές υψηλότερες σε κάλιο,  θα πρέπει να πίνετε περισσότερο από ό, τι συνήθως, γιατί χάνετε περισσότερα υγρά.

Μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού

Η χημειοθεραπεία καταστρέφει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φάρμακα χημειο καταστρέφουν υγιή κύτταρα εκτός από τα καρκινικά κύτταρα.

Από ChrisBeatCancer.com , «Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Breast Cancer Research διαπίστωσε ότι η χημειοθεραπεία προκαλεί μακροπρόθεσμες βλάβες του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνοντας τα επίπεδα των βασικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού για τουλάχιστον εννέα μήνες μετά τη θεραπεία, αφήνοντάς τους ευάλωτους σε δυνητικά απειλητικές  ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις. «Μπορείτε να δείτε αυτή τη μελέτη εδώ ή εδώ .

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία μας λέει αγωγή αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας. Αυτό επιτυγχάνεται με επηρεάζουν αρνητικά τα κύτταρα του αίματος που μας προστατεύει από το να πάρει ασθένειες. Λόγω του τρόπου με φάρμακα χημειοθεραπείας επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το σώμα σας δεν μπορεί να καταπολεμούν τις λοιμώξεις, ξένες ουσίες, και την ασθένεια, καθώς και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί ενός υγιούς ατόμου.

Αν χημειο κάνει στο σημείο όπου το σώμα σας δεν μπορεί πραγματικά να καταπολεμήσει τη μόλυνση,τις ξένες ουσίες, και η νόσος του … .και αυτό είναι ακριβώς ό, τι ο καρκίνος …

ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ ΑΙΜΟΡΑΓΊΑ

Η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει τον αριθμό των αιμοπεταλίων να πέσει. Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα του αίματος που κάνει θρόμβο στο αίμα σας. Ο χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων ονομάζεται θρομβοκυτταροπενία.

Εάν τα αιμοπετάλια ειναι πάρα πολύ χαμηλά,μια σοβαρή εσωτερική αιμορραγία μπορεί να συμβεί.

Το φυσιολογικό εύρος για τον αριθμό των αιμοπεταλίων είναι μεταξύ 150.000 – 450.000 / κυβικό χιλιοστό.

Μερικά σημάδια ότι ο αριθμός των αιμοπεταλίων σας είναι χαμηλά περιλαμβάνουν:

μώλωπες εύκολα
Μώλωπες που δεν φευγουν
Βαριά ή περισσότερο έμμηνο ρύση
Αιμορραγία περισσότερο από το συνηθισμένο μετά από μικρές περικοπές ή γρατζουνιές
αιμορραγία των ούλων
ρινορραγίες

Εκτός από αυτές τις εσωτερικές βλάβες (και τις φυσικές μεταβολές) που συμβαίνουν εξαιτίας της χημειοθεραπείας, η χημειοθεραπεία έχει επίσης ένα χαμηλό ποσοστό επιτυχίας και προκαλεί δευτερογενείς καρκίνους

Είναι εκπληκτικό, με άσχημο τρόπο, πώς της χημειοθεραπείας τα φάρμακα δημιουργούν τέτοιες εκτεταμένες ζημιές στο σώμα ενός ατόμου.

Και είναι απίστευτο (επίσης με την κακή έννοια) ότι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ίδια μεταχείριση όπως ήμασταν πριν από 45 χρόνια, από τότε Νίξον κήρυξε τον «πόλεμο κατά του καρκίνου». Θαρρείς και μετά τα τρισεκατομμύρια $$$ που έχουν περάσει σε «έρευνα για τον καρκίνο» θα έχουμε κάτι με ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από ό, τι λιγότερο από το 5%.

Στόχος μου είναι να ενημερώσω τους πάντες με τα γεγονότα έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποφασίσουν, χωρίς πίεση από έναν ογκολόγο (ή οποιονδήποτε άλλο για εκείνο το θέμα), τι θεραπεία, συμβατικά ή θρεπτική,να αποφασίσουν ποιο είναι το καλύτερο.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook 

Sources: http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/heart-damage-and-chemotherapy/?region=on http://www.health.harvard.edu/heart-health/cancer-treatments-may-harm-the-heart http://www.texasoncology.com/cancer-treatment/side-effects-of-cancer-treatment/long-term-side-effects/cardiac-toxicity/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20738009 http://www.cancer.net/navigating-cancer-care/side-effects/nervous-system-side-effects https://www.mdanderson.org/patient-and-cancer-information/cancer-information/cancer-topics/survivorship/side-effects-of-cancer-treatment/index.html http://cancer.unm.edu/cancer/cancer-info/cancer-treatment/side-effects-of-cancer-treatment/less-common-side-effects/organ-problems/lung-damage-acute-pulmonary-toxicity/ http://cancer.unm.edu/cancer/cancer-info/cancer-treatment/side-effects-of-cancer-treatment/less-common-side-effects/organ-problems/liver-damage-hepatotoxicity/ http://www.cancer.ca/en/cancer-information/diagnosis-and-treatment/chemotherapy-and-other-drug-therapies/chemotherapy/side-effects-of-chemotherapy/kidney-damage-and-chemotherapy/?region=on https://www.urmc.rochester.edu/Encyclopedia/content.aspx?ContentTypeID=85&ContentID=p07155 http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cancer/in-depth/diarrhea/art-20044799 http://www.cancer.org/treatment/survivorshipduringandaftertreatment/nutritionforpeoplewithcancer/nutritionforthepersonwithcancer/nutrition-during-treatment-weak-immune-system http://www.wkhs.com/Cancer/Cancer-Treatment-Services/Hematology-and-Medical-Oncology/Chemotherapy.aspx

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη