Ξέρετε τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα οφέλη για την υγεία του πεύκου;


Το πεύκο ‘’το δασικό’’ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις βρογχίτιδας, ιγμορίτιδας ή καταρροής του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, τόσο για εισπνοές όσο και εσωτερικά. Βοηθά επίσης στο άσθμα. Η διεγερτική δράση του κάνει αυτό το φυτό χρήσιμο στη θεραπεία των ρευματισμών και της αρθρίτιδας. Υπάρχει παράδοση στη χρησιμοποίηση του αφεψήματος στο νερό του μπάνιου για την καταπράυνση της κόπωσης, της νευρικής εξασθένησης και της αϋπνίας, καθώς επίσης και για την επούλωση αμυχών και την καταπράυνση δερματικών ερεθισμών.

Έχει αντισηπτικές, αποχρεμπτικές, αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο βιταμίνες C και Α. . Έρευνες έδειξαν ότι μια κούπα πευκοβελόνες έχουν πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι. Βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου, δίνει ενέργεια και δύναμη. Επίσης, ανακουφίζει από τους πόνους στους μύες, τονώνει το ήπαρ, ανακουφίζει από το άγχος, βοηθάει στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης και αποκαθιστά τη συνολική ισορροπία του σώματος.

Έγχυμα: ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε ½ κουταλιά του τσαγιού πευκοβελόνες και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται τρεις φορές την ημέρα.

Για εισπνοές: ρίξτε 2-3 χούφτες πευκοβελόνες σε 2 λίτρα νερό, βράστε το και μετά χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε το για εισπνοές σκεπάζοντας το κεφάλι με μια πετσέτα και εισπνέοντας τους ατμούς για 15 λεπτά. Οι εισπνοές πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά.

Λουτρό: αφήστε 3 χούφτες κλαδάκια με τις πευκοβελόνες σε 750 ml νερό για μισή ώρα. Μετά βράστε το, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά, στραγγίστε και προσθέστε το νερό στο ζεστό νερό του μπάνιου.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Πηγή:<<Οδηγός Βοτανοθεραπείας>> David Hoffmann

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη