Δείτε τι συμβαίνει στο Σώμα μας όταν σταματήσουμε να τρώμε Κρέας!



Μπορεί να μην συνειδητοποιούμε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε κρέας και πολύ πιθανόν να μην θέλουμε κιόλας. Όπως και να’χει όμως μία διατροφή που δεν περιέχει κρέας είναι μακράν καλύτερη για τον οργανισμό μας, όπως και για τον κόσμο γύρω μας.


Ωφελεί τη Γη

Όπως είπαμε, το ότι τρώμε κρέας έχει μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο γύρω μας. Αυτό συμβαίνει γιατί το 30% της επιφάνειας της γης χρησιμοποιείται για την κτηνοτροφία, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για την γεωργία. Κάτι τέτοιο θα έκανε πολύ πιο υγιή τον κόσμο μας από πολλές απόψεις!

Χάνουμε Βάρος

Η παχυσαρκία είναι μία μάστιγα της εποχής μας. Φαίνεται όμως πως τα ποσοστά παχυσαρκίας είναι πολύ μικρότερα σε χορτοφάγους. Ενώ οι θερμίδες που λαμβάνουν οι χορτοφάγοι είναι παρόμοιες με εκείνες των κρεατοφάγων, οι κρεατοφάγοι έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά σε ίνες, μαγνήσιο, βήτα καροτίνη και φυτικές πρωτεΐνες. Επίσης φαίνεται πως τα λιπαρά του κρέατος συνδέονται άμεσα με καρδιοπάθειες.


Μείωση των Φλεγμονών

Μειώνοντας τις ποσότητες κρέατος που τρώμε, μειώνονται και οι φλεγμονές που δημιουργούνται στο σώμα μας. Το ζωικό λίπος επιδρά στο σώμα μας, παραλύοντας τις αρτηρίες, τα πνευμόνια παθαίνουν φλεγμονές και είναι πολύ πιθανό εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να δημιουργηθούν παθήσεις όπως αυτοάνοσα νοσήματα, διαβήτης, καρκίνος και καρδιοπάθειες.

Πιστεύουμε ότι είναι αρκετά σοφό να ελαττώσουμε την πρόσληψη κρέατος, αν όχι να τη σταματήσουμε τελείως. Δοκιμάστε μια διατροφή που είναι περισσότερο βασισμένη σε λαχανικά. Θα δείτε μεγάλες αλλαγές στο σώμα σας!

Credit: simpleorganiclife.org

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Ακολουθήστε μας στο Facebook

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη