Λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Χάσε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!



Σας αποκαλύπτουμε την απόλυτη δίαιτα για να χάσετε εύκολα και γρήγορα πολλά κιλά σε 15 μέρες, όπως έχουν ήδη κάνει...
πολλές celebrities που την εφάρμοσαν. Πρόκειται για τη χημική δίαιτα της NASA που κάνει θραύση.

Τι ακριβώς σημαίνει χημική δίαιτα

Οι δίαιτες κατά τις οποίες υπάρχει απώλεια μεγαλύτερη από τα 4 κιλά, που θεωρείται ως ο ιδανικός μέσος όρος απώλειας βάρους το μήνα, ονομάζονται χημικές. Κι αυτό γιατί όταν κόψεις τα παχυντικά φαγητά εντάσσοντας στη διατροφή σου καλές συνήθειες που μέχρι τώρα δεν ακολουθούσες, όπως ένα πλούσιο πρωινό ή μια μέρα αποτοξίνωσης αποκλειστικά με φρούτα, ο οργανισμός παθαίνει σοκ και αυτό «παίζει» με τη χημεία του οργανισμού, επιταχύνοντας το μεταβολισμό και τις καύσεις και συντελώντας στην απώλεια κιλών.
Πώς να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες

Βέβαια υπάρχει και ο αστικός μύθος που θέλει τις γυναίκες που έχουν κάνει χημικές δίαιτες να ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν. Απόλυτα λογικό, γιατί αν μετά την απώλειά τους επιστρέψεις στις παλιές διατροφικές σου συνήθειες με τροφές πλούσιες σε λιπαρά θα ξαναπάρεις βάρος με μαθηματική ακρίβεια. Αν, μάλιστα, το… παρακάνεις είναι σίγουρο πως θα… φορτωθείς τα κιλά εις διπλούν! Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη δίαιτα πρέπει να είσαι προσεκτική όχι μόνο κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων αλλά και μετά. Αν συνεχίσεις, λοιπόν, με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, τότε δεν θα ξαναπάρεις ποτέ! Το διατροφικό πρόγραμμα της NASA μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε γυναίκας και κάθε άντρα. Έχει διάρκεια 2 εβδομάδες με 1 μέρα αποτοξίνωσης στην καθεμία, ενώ δεν είναι καθόλου περιοριστικό στις εξόδους σου. Έτσι δεν χρειάζεται να ακυρώσεις το φαγητό σε ένα εστιατόριο με τους φίλους σου, πίνοντας μάλιστα και το κρασάκι σου, αλλά οφείλεις να γνωρίζεις ότι δεν θα χάσεις 10 κιλά! Αν δεν αντισταθείς σε γλυκούς ή αλμυρούς πειρασμούς θα δεις τη ζυγαριά σου να κατεβαίνει 7-8 κιλά! Αν, όμως, ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρόγραμμα τότε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι τα 10 παραπανίσια κιλά θα κάνουν… φτερά, κι ακόμα παραπάνω!

Ποιες τροφές περιλαμβάνονται στη δίαιτα

Μιλάμε για μια διατροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (όπως αυγά και κρέας) και από το μενού της οποίας απουσιάζουν εντελώς τα γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί). Ένα θετικό στοιχείο -που την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους δεν μπορούν να μπουν στα στεγανά μιας συνηθισμένης δίαιτας- είναι πως μπορείς να καταναλώσεις απεριόριστες ποσότητες χωρίς να μετράς τα γραμμάρια. Ωστόσο, μην βιάζεσαι να πανηγυρίσεις γιατί αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ψυχολογικό κόλπο αφού μετά την τρίτη μέρα το στομάχι σου θα έχει «κλείσει» και θα νιώθεις έτσι ή αλλιώς χορτάτη. Και μπορεί το διατροφολόγιο αυτό να μην περιλαμβάνει πολλά φρούτα, θα τα χαρείς όμως με την ψυχή σου τη μέρα που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε αυτά αφού θα φας ό,τι σου κάνει κέφι, ακόμα και ένα ολόκληρο καρπούζι! Και μην ξεχνάς ότι κάθε μέρα -εκτός από τις δύο της αποτοξίνωσης- πρέπει να παίρνεις το ίδιο πρωινό, ενώ αν δεν μπορείς να το καταναλώσεις σε ένα γεύμα, σου επιτρέπεται να το μοιράσεις στα δύο, πρωινό και δεκατιανό. Τέλος, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην κατανάλωση καφέ, τσαγιού και αφεψημάτων βοτάνων.
Ημερήσιο πρόγραμμα

Δευτέρα

Πρωινό: 2 αυγά (όπως τα προτιμάς) μαζί με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Μεσημεριανό: 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι και 3 αυγά

Βραδινό: 1 μερίδα κρέας χοιρινό χωρίς λίπος και 1 μερίδα σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι

Τρίτη

Πρωινό: 2 αυγά (όπως τα προτιμάς) μαζί με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Μεσημεριανό: 1 στήθoς κοτόπουλου στη σχάρα και 1 μερίδα πράσινη σαλάτα

Δείπνο: 7 φέτες ζαμπόν, κοτόπουλο που μπορεί να έχει μείνει από το μεσημέρι και σαλάτα

Τετάρτη

Πρωινό: 2 αυγά (όπως τα προτιμάς) μαζί με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Μεσημεριανό: 1 μεγάλη σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας σου και 1 τοστ με γαλοπούλα μόνο

Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 5 φέτες ζαμπόν και 1 μεγάλη σαλάτα χωρίς λάδι

Πέμπτη

Πρωινό: 2 αυγά (όπως τα προτιμάς) μαζί με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Μεσημεριανό: 1 σαλάτα με τριμμένο καρότο, 1 βραστό αυγό και 7 φέτες γαλοπούλα

Βραδινό: Κρέας μοσχαρίσιο που θα συνοδεύσεις με λαχανικά ωμά ή βραστά

Παρασκευή

Πρωινό: 2 αυγά (όπως τα προτιμάς) μαζί με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Μεσημεριανό: 1 μερίδα κοτόπουλο με 1 σαλάτα με καρότα, ντομάτες, αγγούρια και λάχανο

Βραδινό: 1 μερίδα κρέας ψημένο στη σχάρα

Σάββατο

Ημέρα Αποτοξίνωσης: Μόνο φρούτα (όποια και όσα θέλεις)

Κυριακή

Πρωινό: 2 αυγά (όπως τα προτιμάς) μαζί με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Μεσημεριανό: 1 μερίδα κρέας μοσχαρίσιο και σαλάτα

Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 1 τοστ με γαλοπούλα και 1 πορτοκάλι

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS

Επικοινωνήσαμε με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο MSC MBA, υπεύθυνη του Διαιτολογικού Κέντρου «Σώμα Υγιές» που μας μίλησε για τις χημικές δίαιτες και μας έδωσε χρήσιμα tips.

«Σαν διαιτολόγος-διατροφολόγος είμαι αντίθετη στις χημικές δίαιτες γιατί αν κάποιος συνεχίσει σε βάθος χρόνου το διαιτολόγιο αυτό μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στον οργανισμό του. Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι πλούσια σε πρωτεϊνικά στοιχεία, ενώ είναι περιορισμένη σε υδατάνθρακες γι΄ αυτό δεν συνιστώ καθόλου άσκηση, γιατί μπορεί να σου προκαλέσει ζαλάδα, ατονία, έλλειψη συγκέντρωσης και αϋπνίες».

Το θετικό είναι πως επειδή η διατροφή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, θα αισθάνεσαι χορτάτη!
Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα να κάνεις εξετάσεις για να ελέγξεις τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα σου.

Επειδή η δίαιτα δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά, αν αποφασίσεις να παρατείνεις το χρονικό διάστημα που θα την κάνεις φρόντισε, πάντα σε συνεννόηση με κάποιον γιατρό, να πάρεις ένα συμπλήρωμα ασβεστίου.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη