Έχω ένα κόλπο για να χάσετε πιο εύκολα βάρος που πιθανό δεν γνωρίζατε



Ίσως η μεγαλύτερη επιθυμία όλων των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα είναι το να τρώνε κάτι που και τους χορταίνει και τους αδυνατίζει πιο εύκολα. 

Αν και εσείς είστε από αυτούς, σας έχουμε τη λύση.

Εντάξτε στη δίαιτά σας λίγο περισσότερη πρωτεΐνη. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη είναι το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια και τα μανιτάρια. 
Η πρωτεΐνη έχει το εξής χαρακτηριστικό : για να την μεταβολίσει ο οργανισμός μας χρειάζεται να δαπανήσει αρκετή ενέργεια.

Επίσης, δεν προκαλεί μεγάλες αυξομειώσεις στο σάκχαρό μας, για αυτό και μας χορταίνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το δίπτυχο «ψητό με σαλάτα», βοηθάει να χάσουμε λίγο πιο εύκολα βάρος. Κάποιες φορές μάλιστα μπορείτε να φτιάξετε και ένα πλήρες πρωτεϊνούχο γεύμα, συνδυάζοντας κοτόπουλο ή κρέας με μανιτάρια.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εξαφανίσουμε δηλαδή από τη διατροφή μας το ψωμί, το ρύζι, τα μακαρόνια, τα λαδερά και γενικότερα της πηγές αμύλου, καθώς τότε θα δημιουργήσουμε αντίθετα αποτελέσματα. Επίσης, να προτιμάμε άπαχο κρέας όπως το κοτόπουλο ή και ψάρι, αντί για κόκκινο κρέας, που είναι πλούσιο σε λιπαρά και χοληστερόλη.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη