ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ: Καταψύξετε τα λεμόνια σας - Δείτε γιατί!

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο με ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες...

Οι φυσικές ενώσεις του εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ολόκληρο και να μην πετάτε τίποτα; 

Εκτός από τα εξαιρετικά οφέλη του για την υγεία, διαθέτει επίσης και εξαιρετική γεύση.
Προμηθευτείτε ένα βιολογικό λεμόνι, πλύνεται το καλά και βάλτε το στην κατάψυξη.
Μόλις το λεμόνι παγώσει εντελώς, αλέστε το και χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, παγωτά, σούπες και δημητριακά. Με αυτόν τον τρόπο θα δοκιμάσετε μια καινούρια γεύση στην οποία δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε.
Η φλούδα λεμονιού περιέχει 10 φορές περισσότερη βιταμίνη απ’ ό,τι ο χυμός του. 

Τι οφέλη διαθέτει η φλούδα λεμονιού;
Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που μόλις αναφέραμε, η φλούδα λεμονιού περιέχει πραγματικά ωφέλιμες ουσίες για την υγεία σας, όπως σιτρονέλα και φελλανδρένιο.
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, κιτρικό, μηλικό και μυρμηγκικό οξύ, εσπεριδίνη και πηκτίνη.
Η φλούδα περιέχει σαλβεστρόλη Q40 και λιμονένιο, δυο ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στα καρκινικά κύτταρα, ειδικά του στήθους, του παχέος εντέρου και του δέρματος.
Χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, η φλούδα λεμονιού καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την κακή χοληστερόλη και την υπέρταση.
Περιέχει ασβέστιο και άλλα βασικά μεταλλικά στοιχεία που ενδυναμώνουν τα οστά και βοηθούν στην πρόληψη παθήσεων όπως της οστεοπόρωσης.
Ο χυμός ή το τσάι από αυτό το μέρος του φρούτου συνιστάται για την καταπολέμηση των αερίων του εντέρου, τον περιορισμό φλεγμονών στην περιοχή της κοιλιάς, τη βελτίωση της πέψης και την εξάλειψη άχρηστων προϊόντων από το σώμα.
Χάρη στην περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά προστατεύει και αποσυμφορεί το συκώτι, εξαλείφοντας τις τοξίνες και τους ρύπους που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας. Όπως ο χυμός λεμόνι έτσι και η φλούδα του διαθέτει αλκαλοποιητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη ρύθμιση του pH του σώματος.
Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, συνιστάται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη κρυολογημάτων, γρίπης και λοιμώξεων.
Ο χυμός της φλούδας λεμονιού είναι καθαριστικός, αυξάνει το μεταβολισμό και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.
Το λεμόνι είναι σημαντικό εργαλείο για τον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες.
Διαθέτει αντιβακτηριακή δράση και βοηθά στην επιτυχή καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Είναι εξαιρετικό για την εξόντωση των παρασίτων στο σώμα, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δρα ως αντικαταθλιπτικό και επίσης βοηθά στη μείωση του στρες και των νευρολογικών διαταραχών. Στραφείτε στη Φύση και τις φυσικές θεραπείες. Χρησιμοποιήστε τα οφέλη της Φύσης προκειμένου το σώμα σας να παραμείνει υγιές.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη