Γκόλντεν μπέρι – ένας πολύτιμος θησαυρός της φύσης


Η φύση είναι γεμάτη με πολλά υγιεινά φρούτα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Μπορούν να θεραπεύσουν πολλές ασθένειες και παθήσεις αν μάθουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά.
Τα γκόλντεν μπέρι, ή αλλιώς τα χρυσά βατόμουρα των Ίνκα, είναι ένα μικρό στρογγυλό και γλυκό φρούτο που μπορεί να σας βοηθήσει για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων του παχέος εντέρου, του εντέρου και του καρκίνου του στομάχου.
Υπάρχουν περισσότερες από 50 ποικιλίες του γκολντεν μπέρι και έχουν χρησιμοποιηθεί από την προ-Κολομβιανή εποχή. Είναι δημοφιλής στο Περού και την Κολομβία και θεωρούνταν ιερή τροφή των Ίνκας. Για αιώνες οι καρποί του γκόλντεν μπέρι έχουν χρησιμοποιηθεί, όχι μόνο για την ξεχωριστή τους γεύση, αλλά και για τις θρεπτικές και φαρμακευτικές τους ιδιότητες και για τη θεραπεία ασθενειών όπως η ελονοσία, η ηπατίτιδα, το άσθμα και οι ρευματισμοί.
Καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο, και στη χώρα μας ο πιο διαδεδομένος τρόπος που το συναντάμε είναι σε αποξηραμένη μορφή. Η αποξήρανση του γκόλντεν μπέρι αν και είναι χρονοβόρα και κοπιαστική, γίνεται με φυσικό τρόπο.

Γκόλντεν μπέρι – Κύρια οφέλη για την υγεία



  • Μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β και C
  • Είναι εξαιρετικό διουρητικό
  • Ισχυρό αναζωογονητικό παράγοντα ιδανικό για τους αθλητές και τα παιδιά
  • Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας
  • Πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Βελτιώνει την πέψη
  • Καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες
Καθώς τα γκόλντεν μπέρι είναι πολύ ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, θα πρέπει να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας σήμερα, για να κρατήσει την υγεία σας σε φόρμα. Καταναλώνονται επίσης σε smoothies, επιδόρπια, γλυκά, σαλάτες ή προστίθενται στο πρωινό.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 το διαβάσαμε ΕΔΩ

D.Pap

Νεότερη Παλαιότερη