ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Έλκος δωδεκαδακτύλου : Μετά το φαγητό μήν κάθεστε και μην ξαπλώνετε . Περπατήστε ή δουλέψτε χειρωνακτικά μία ώρα . Πιθανόν η ίδια τεχνική βοηθά και το έλκος στομάχου .
Για την ιστορία : Πρίν χρόνια κάποιος Έλληνας γιατρός είχε παρατηρήσει οτι υποχώρησε το έλκος του όταν πήρε αντιβιοτικά . Ανακοίνωσε την υποψία του οτι το έλκος οφείλεται σε μικρόβια και όλοι γέλασαν μαζί του . Πρόσφατα ανακαλύφθηκε απο ξένους ερευνητές οτι πράγματι οφείλεται σε μικρόβια !

Σε άρθρα εφημερίδων έχει γραφτεί οτι η μαστίχα Χίου καταπολεμά αυτά τα μικρόβια . Ίσως και το ρετσίνι των πεύκων έχει παρόμοια δράση ( εξ’ άλλου και η μαστίχα είναι το ρετσίνι κάποιου θάμνου ) .

Τενοντίτιδα : Αυτή η ασθένεια είναι η αγαπημένη των φαρμακευτικών εταιρειών : Επιτρέπει στον ασθενή να εργάζεται ( να βγάζει χρήματα ) αλλά είναι τόσο επώδυνη που τον αναγκάζει να ξοδεύει τα χρήματα σε φάρμακα που ΔΕΝ τον θεραπεύουν !
Η κοινή λογική λέει οτι η ζέστη κάνει καλό αλλά , περιέργως , αλοιφές που θερμαίνουν δεν έχουν αποτέλεσμα . Ο κρητικός θεραπευτής ΠΕΤΡΑΚΗΣ Μ. ΣΤΕΛΙΟΣ ( Ν. Σκουλά 19 , 73135-ΧΑΝΙΑ , τηλ 28210 70684 ) στο βιβλίο του «ΕΡΕΥΝΩ , ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ» αναφέρει οτι θεράπευσε καρκίνο τυλίγοντας το πάσχον μέλος με αλουμινόχαρτο για αρκετές ώρες ( προκάλεσε υπερθέρμανση ) . Αυτό μου έδωσε την ιδέα . Τύλιξα το πάσχον μέρος ( ταρσός ) για 3 ώρες με αλουμινόχαρτο αφού προηγουμένως είχα αλείψει θερμαντική αλοιφή ( VICKS ) . Καμμία βελτίωση δεν παρατηρήθηκε μέσα στο διάστημα αυτών των τριών ωρών . Οκτώ ώρες όμως μετά την αφαίρεση του αλουμινόχαρτου υπήρξε αισθητή βελτίωση . Δεύτερο πείραμα με αλουμινόχαρτο είχε παραπλήσια αποτελέσματα . Ο πόνος και η δυσκολία στην κίνηση παρέμειναν για καιρό . Αλμυρά χλιαρά ποδόλουτρα δεν έδωσαν σημαντικά αποτελέσματα .
Τελικά η τενοντίτιδα πέρασε μετά απο μήνες ( όταν έφθασε η ζέστη του καλοκαιριού ). Πιθανόν βοήθησε και η χορήγηση μουρουνέλαιου .
Η τενοντίτιδα είναι μια δύσκολη πάθηση που διαρκεί μήνες ( ή και χρόνια ) . Αν μέσα σε δύο 24ωρα είναι δυνατόν να μειωθούν θεαματικά οι πόνοι , αυτό μπορεί να θεωρηθεί σημαντική επιτυχία . Υποθέτω οτι μια «πανοπλία» απο αλουμίνιο ( δεν γνωρίζω αν και άλλα μέταλλα είναι εξ’ ίσου αποτελεσματικά ) θα μπορούσε κάποια μέρα σε μελλοντικά κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής να θεραπεύει την τενοντίτιδα . Θα χρησιμοποιούσαμε κάθε φορά μόνο εκείνα τα κομμάτια που αφορούν το πάσχον μέλος . Η θεραπευτική ικανότητα του μετάλλου μας κάνει να υποπτευόμαστε οτι σχετίζεται με τα ηλεκτρικά φαινόμενα των κυττάρων .
Ωτίτιδες : Φλεγμονές του εσωτερικού του αυτιού απο μικρόβια δημιουργούν ευαισθησία και με την παραμικρή καταπόνηση αρχίζουν οι ενοχλήσεις . Βάλτε μέσα στον ακουστικό πόρο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ( τόση ποσότητα ώστε να αισθανθείτε το λάδι να αγγίζει το τύμπανο ) . Κλείστε με βαμβάκι . Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε βράδυ για ένα μήνα (ακόμη και εάν δεν πονάτε πιά ) . Η ευαισθησία παρέρχεται και δεν πρόκειται να έχετε ξανά ενοχλήσεις . Πρόκειται για παλαιά θεραπεία που εφήρμοζαν στα χωριά . Την δοκίμασα και επιβεβαιώνω την αποτελεσματικότητα . Εάν πρόκειται να πάτε σε γιατρό για καθαρισμό των αυτιών απο την κυψελίδα , ρίξτε λίγο λάδι μέσα στο αυτί απο την προηγούμενη ημέρα . Η κυψελίδα μαλακώνει και αφαιρείται πολύ εύκολα .
Αφαίρεση κυψελίδας απο τον ακουστικό πόρο : Εξ’ όσων γνωρίζω , όλοι καταφεύγουν στον ωτορινολαρυγγολόγο για την αφαίρεση της κυψελίδας . Αυτό όμως μπορεί να γίνει εύκολα απο τον καθένα στην τουαλέττα του σπιτιού του . Διαδικασία :
24 ώρες πρίν τον καθαρισμό , βάζουμε λάδι στον ακουστικό πόρο για να μαλακώσει η κυψελίδα .
Προμηθευόμαστε μια πλαστική σύριγγα μιας χρήσεως ( 10 cc τουλάχιστον )
Πετάμε την μεταλλική βελόνα .
Γεμίζουμε την πλαστική σύριγγα με χλιαρό νερό .
Πιέζουμε το έμβολο της σύριγγας ώστε να εκτοξευθεί με πίεση το νερό μέσα στον ακουστικό πόρο . Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές . Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά !
Μετά την αφαίρεση της κυψελίδας βάζουμε λίγο λάδι στον ακουστικό πόρο για να αποφύγουμε μολύνσεις .
Προβλήματα ρινικής κοιλότητας : Τον χειμώνα πολύς κόσμος ταλαιπωρείται απο γρίππες και καταρροές και οι φαρμακευτικές εταιρείες πλουτίζουν . Βράστε ένα φλυτζανάκι νερό (*). Αφήστε το σκεπασμένο να κρυώσει . Ρίξτε το μέσα σε ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι που έχει μηχανισμό για δημιουργία σταγονιδίων ( spray – στην αγορά θα βρείτε παιδικές κολώνιες να πουλιούνται μέσα σε τέτοια μπουκάλια ) . Προσθέστε λάδι ή αμυγδαλέλαιο . Ο όγκος του λαδιού να είναι το 1/4 του όγκου του νερού . Ανακινείστε καλά . Ψεκάστε μέσα στα ρουθούνια . Η ωφέλεια είναι εντυπωσιακή . Το υγρό που περισσεύει μέσα στο μπουκάλι δεν πετιέται . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τις επόμενες μέρες χωρίς να ξαναβρασθεί .
(*) Εδώ υπάρχει ευρύ πεδίο πειραματισμού . Μέσα στο νερό που βράζει μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία βοτάνων . Πειραματίσθηκα με βασιλικό και το εκχύλισμα ήταν άνετα ανεκτό απο την ρινική κοιλότητα αλλά δεν διαπίστωσα αύξηση στις ιαματικές ιδιότητες . Το κόκκινο κρασί ήταν ενοχλητικό στην ρινική κοιλότητα . Τα εκχυλίσματα βοτάνων περιέχουν και πρωτεϊνες και δίνουν έδαφος ανάπτυξης μικροβίων . Γι’ αυτό θα συνιστούσα να χρησιμοποιούνται , στη ρινική κοιλότητα , μέχρι 12 ώρες μετά το βράσιμο . Μετά ή να ξαναβράζονται ή να απορρίπτονται .
Το 8 % του πληθυσμού υποφέρει απο προβλήματα ρινός και παραρρινίων κόλπων .
Πληγές που δεν κλείνουν (θυλακίτιδες – δοθιήνες ) : Εάν έχετε πληγές που εμφανίζονται στα καλά καθούμενα και δεν κλείνουν , μπορεί να είναι σύμπτωμα πολύ σοβαρών καταστάσεων αλλά μπορεί απλώς το αμυντικό σύστημα να «τεμπελιάζει» και δεν καταπολεμά τα μικρόβια . Η συμβατική ιατρική συνιστά ακριβά αντισηπτικά και αντιβιοτικά . Εσείς βάλτε απλώς λίγες σταγόνες ελαιόλαδο !
Έρπης γεννητικών οργάνων : Ασθένεια επώδυνη που καταστρέφει την ερωτική ζωή των ασθενών . Η συμβατική ιατρική χορηγεί φάρμακα ελάχιστα αποτελεσματικά και με πολλές παρενέργειες . Επάλειψη με λάδι φέρνει άμεση ανακούφιση . Συνεχίστε την θεραπεία για ένα μήνα και δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ υποτροπές . Το μώβ ζουμί της νωπής ελιάς χρωματίζει τα σημεία που έχουν προσβληθεί (ακόμη και εάν δεν υπάρχουν εκεί φλύκταινες ) .
Επιχείλιος έρπης : Επάλειψη λαδιού στα χείλη επι ένα μήνα τον εξαλείφει για πάντα .
Αιμορροϊδες : Αγοράστε απο το φαρμακείο μικροκλύσματα γλυκερίνης μιάς χρήσεως . Αδειάστε την γλυκερίνη και γεμίστε με κορεσμένο αλατόνερο . Κάντε υποκλυσμούς με το αλατόνερο . Η αιμορραγία σταματά αμέσως . Για τα εξογκώματα των φλεβών δεν βρήκα θεραπεία . Ίσως παραμείνει κάποια ευαισθησία στις καυτερές πιπεριές και στην σωματική καταπόνηση ( θα υπάρχει αιμορραγία λίγων ημερών όταν τρώτε καυτερά ή βγαίνετε εξω απο το πρόγραμμά σας και καταπονείστε σωματικά πχ μετά απο ένα ταξίδι ) . Ο πόνος όμως και οι επίμονες αιμορραγίες εξαφανίζονται .
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ή παρασκευάστε βιολογικό αλάτι εξατμίζοντας καθαρό θαλασσινό νερό .
Η δουλειά στον κήπο ( συχνές επικύψεις ) βοηθά πολύ στην υποχώρηση των συμπτωμάτων . Η κακή ψυχολογική κατάσταση χειροτερεύει την ασθένεια .
Δυσκοιλιότητα : Οι υποκλυσμοί που περιέγραψα για τις αιμορροϊδες θεραπεύουν και την δυσκοιλιότητα .
Αν πρόκειται για το οικολογικό χωριό , τα περιττώμματα θα γίνονται λίπασμα . Δεν είναι και πολύ σωστό να περιέχουν αλάτι . Γι’ αυτό προτιμότερη μέθοδος είναι οι υποκλυσμοί με χλιαρό πόσιμο νερό . Απλώς χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα ( 80 – 150 κυβικά εκατοστά χλιαρού νερού αντί 5 κυβ. εκατοστών αλατόνερου ) .
Ευρυαγγεία προσώπου ( διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία που φαίνονται σαν κόκκινο σημάδι ) : Τρίψτε με λάδι ή αμυγδαλέλαιο κάθε μέρα . Μετά απο μερικούς μήνες θα εξαφανισθούν ή θα υποχωρήσουν σημαντικά .
Δερματίτιδα τριχωτού της κεφαλής και φρυδιών : Την καταλαβαίνετε απο την έντονη φαγούρα . Υποχωρεί με επάλειψη λαδιού . Προσοχή ! Μπορεί η δερματίτιδα να προκαλείται απο τις χρωστικές και τα αρώματα των σαμπουάν του εμπορίου . Λούζεστε μόνο με πράσινο σαπούνι και με θειούχο σαπούνι
Συγκάματα μωρών και ενηλίκων : Θεραπεύεται με επάλειψη λαδιού . Οι φαρμακευτικές εταιρείες πουλάνε ακριβές κρέμες με λανολίνη ( την λιπαρή ουσία απο το δέρμα του προβάτου ! ) .
Πονόλαιμοι – προβλήματα τραχείας : Γαργάρες με λάδι καταπραϋνουν την φλεγμονή και ρευστοποιούν τις βλέννες της τραχείας . Εάν το πρόβλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη , ενδέχεται να αντιληφθείτε ένα χαρακτηριστικό αίσθημα στον λαιμό που ειδοποιεί οτι πλησιάζει η φλεγμονή στην τραχεία . Σ’ αυτή τη φάση οι γαργάρες με πυκνό αλατόνερο βοηθούν στην πρόληψη .
Ουλίτιδες : Στο εμπόριο κυκλοφορούν οδοντόκρεμες με οξείδιο του ψευδαργύρου . Οι στοματικές πλύσεις με κορεσμένο αλατόνερο είναι πολύ καλύτερες και θεραπεύουν και τη υφίζηση ( όταν υποχωρούν τα ούλα και αποκαλύπτεται η ρίζα του δοντιού )
Γεροντικοί σπίλοι δέρματος : Εντριβή με λάδι επιφέρει προσωρινή υποχώρηση αλλά τελικά ο σπίλος επανέρχεται (ίσως ελαφρά μικρότερος ) . Το λάδι δηλαδή φαίνεται να επιταχύνει την διαδικασία «ωρίμανσης» του σπίλου .
Κατάγματα πλευρών : Αλείψτε με βούτυρο ( όχι μαργαρίνη ! ) και τυλίξτε τον θώρακα με επιδέσμους .
Αρθριτικά – ρευματισμοί : Λουόμενοι στις αλυκές Κίτρους Πιερίας αναφέρουν οτι το εξαιρετικά αλατούχο νερό των αλυκών τους ωφέλησε πάρα πολύ .
Άσθμα : Η τηλεόραση της ΝΕΤ έδειξε την 15-7-2007 εκτενές ρεπορτάζ απο ένα αλατωρυχείο στο Ναχιτσεβάν ( στον Καύκασο ) όπου εφαρμόζεται η «εισπνοοθεραπεία» . Συγκεκριμένα , οι ασθενείς με άσθμα κοιμούνται για 10-12 συνεχόμενες νύχτες μέσα στις στοές του αλατωρυχείου . Επαναλαμβάνουν την θεραπεία για τρία χρόνια . Στα παιδιά το ποσοστό οριστικής θεραπείας φθάνει το 95 % ! Παρόμοια αλατωρυχεία υπάρχουν ένα στην Ουκρανία και ένα στη Γερμανία . Εδώ μπορεί να εφαρμοσθεί αυτή η θεραπεία μέσα σε τεχνητά τούνελ που τα τοιχώματά τους έχουν καλυφθεί με τελάρα γεμάτα αλάτι . Το στόμιο του σπηλαίου πρέπει να είναι στο χαμηλότερο σημείο του για να εκρέει το βαρύ διοξείδιο του άνθρακα που θα παράγεται απο τους ασθενείς που θα κοιμούνται μέσα . Αξίζει τον κόπο να δοκιμασθεί και η παραμονή σε ευρύχωρο δωμάτιο γεμάτο με αλάτι . Ηλεκτρική συσκευή που θα θερμαίνει μικρή ποσότητα αλατιού στους 900 βαθμούς ίσως να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη ( θα προσθέτει επιπλέον ιόντα στην ατμόσφαιρα ) .
Ήδη απο τις αρχές του 19ου αιώνα οι γιατροί είχαν παρατηρήσει οτι οι αλατωρύχοι , παρά την κοπιαστική εργασία τους , έβγαιναν απο τα ορυχεία ξεκούραστοι , ευδιάθετοι , δεν αρρώσταιναν και ανέπτυσσαν καλλιτεχνικές τάσεις . Έτσι στην Πολωνία , στη Γερμανία και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν αλατωρυχεία , οι παλιές γαλαρίες έρχισαν να μετατρέπονται σε «σανατόρια» και να εγκαθίσταται εξοπλισμός υποδοχής ασθενών , σε βάθη της τάξεως των 900 και 1000 μ . Συγχρόνως άρχισαν να δημιουργούνται τεχνητά αλατοσπήλαια , αρχικά στα νοσοκομεία . Σήμερα πλέον μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε – σε ένα σπίτι , σε ένα γυμναστήριο , σε ξενοδοχεία , σε σπά κα .
Στην Ελλάδα υπάρχει ήδη ένα τεχνητό αλατοσπήλαιο στην Αθήνα ( Φιλελλήνων 7 , Σύνταγμα ) που ανήκει στον επιχειρηματία Βασίλη Μασούλα .
( http://www.changeland.com ) . Ο ίδιος ο επιχειρηματίας περιγράφει την πρώτη του εμπειρία σε αλατοσπήλαιο της Πολωνίας : » Κοιμήθηκα πολύ γρήγορα αφότου κάθισα στη σεζλόγκ και , βέβαια , κοιμήθηκα χωρίς πρόβλημα το ίδιο βράδυ , καθώς ο οργανισμός μου είχε πια ισορροπήσει » .
Η αναζωογόνηση που προσφέρει η παραμονή σε ένα αλατοσπήλαιο αποδίδεται στο ότι τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το ορυκτό άλας ( ιώδιο , ασβέστιο , μαγνήσιο , κάλιο , νάτριο κα. ) δεσμεύονται εύκολα και με φυσικό τρόπο μέσω της αναπνοής . Η «κούρα» διαρκεί 45 λεπτά και δεν προαπαιτείται προετοιμασία .
Είναι επίσης ιδανικό για τα μικρά παιδιά , γιατί τονώνει το ανοσοποιητικό τους και δεν αρρωσταίνουν απο τις ιώσεις που κυκλοφορούν στα σχολεία .
Η επιχείρηση «αλατοσπήλαιο » έχει πολύ χαμηλά λειτουργικά έξοδα , μηδενικά έξοδα συντήρησης και , επιπλέον , είναι ίσως η μόνη επιχείρηση που δεν έχει έξοδα λειτουργίας . Απο τη στιγμή που εγκαθίσταται το σπήλαιο , δεν χρειάζεται τίποτα περαιτέρω για την παροχή της υπηρεσίας του και γι’ αυτό γίνεται πολύ γρήγορα η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου » .
Ο κ. Μασούλας δίνει μια συμβουλή σε νέους επιχειρηματίες : «… αυτό που θα επιλέξουν ως αντικείμενο να είναι ευχάριστο στους ίδιους . Όπως είναι επίσης επιταγή των καιρών οι όποιοι επαγγελματικοί στόχοι να συνδυάζονται με κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς » .
Γλαύκωμα ( αύξηση της πίεσης του υγρού μέσα στο μάτι ) : Τα φάρμακα που φτιάχτηκαν στα εργαστήρια των χημικών βιομηχανιών δεν θεραπεύουν την ασθένεια ( που οδηγεί σε τύφλωση ) και έχουν παρενέργειες . Η δραστική ουσία της κάνναβης μειώνει την ενδοφλάμια πίεση χωρίς παρενέργειες . Απο το 1990 διατίθεται στο εμπόριο συνθετική ΤΗC σε σταγόνες .
# Προβλήματα με τους χόνδρους στα γόνατα .
# Αρθρίτιδα
# Αδυναμία και ανορεξία
Όλα αυτά θεραπεύονται με μουρουνέλαιο
Προβλήματα επιδιδυμίδας ( ο αγωγός που μεταφέρει τα σπερματοζωάρια απο τους όρχεις στην σπερματική κύστη ) : Επι δύο παρόμοιων περιπτώσεων που εμφάνιζαν όγκο δίπλα στους όρχεις και πόνο , εφαρμόσθηκε επάλειψη με αλοιφή που προκαλεί υπεραιμία ( υπάρχουν στα φαρμακεία με διάφορα ονόματα – Vicks κλπ – και περιέχουν λάδι ευκαλύπτου μέσα σε βαζελίνη . Χρησιμοποιούνται για εντριβές επι κρυολογημάτων ) . Εάν γίνει πολύ «επιθετική» αγωγή ( επάλειψη με την αλοιφή κάθε 1 – 2 ώρες ) τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν σε 12 ώρες .


Πρήξιμο και μελανιές απο χτυπήματα : Αμέσως μετά το χτύπημα ( πρίν εμφανιστεί μελανιά ή πρήξιμο ) αλείφουμε την περιοχή με μαργαρίνη ( πχ βιτάμ ) ή βαζελίνη . Αποτρέπουμε έτσι την εμφάνιση μελανιάς και πρηξίματος . Πιθανόν το βούτυρο και το λάδι έχουν παρόμοια αποτελέσματα . Η θεραπεία είναι απο παλαιά γνωστή στους πρακτικούς γιατρούς .
Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής η διατροφή με όσπρια , λαχανικά και μαύρο ψωμί είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανισθούν οι «ασθένειες της καλοζωϊας» : διαβήτης , χολολιθίαση , παγκρεατίτιδα , παχυσαρκία , κάποιες καρδιακές παθήσεις , υπέρταση και κίρρωση του ήπατος .
Πέτρες στα νεφρά : δίαιτα πλούσια σε λεμόνι .
Μυκητιάσεις στα πόδια : τοπική επάλειψη με ξύδι !Λογικά λοιπόν και επάλειψη με πυκνό διάλυμα αμμωνίας θα μπορούσε να θεραπεύσει μυκητιάσεις του δέρματος .
Κρυοπαγήματα : Εγγονός επιβιώσαντος του πολεμου 1940-41 μου ανέφερε οτι ο παππούς του θεραπεύτηκε απο τα κρυοπαγήματα εμβαπτίζοντας το πάσχον μέλος σε ζωμό βρασμένου ρυζιού . Η θεραπεία διήρκεσε μήνες .
Δίαιτα αδυνατίσματος : Το κακό με τις συνήθεις δίαιτες αδυνατίσματος είναι οτι συνοδεύονται απο μόνιμο αίσθημα πείνας και ο ασθενής δεν μπορεί να τις αντέξει επι μακρόν . Η δίαιτα που περιγράφω ( ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ) δεν έχει αυτό το μειονέκτημα . Μπορεί να χάσετε 10 – 15 κιλά με αργό ρυθμό .
α) Πλήρης αποχή απο κρέας και πουλερικά .
β) Ελάχιστη ποσότητα τυροκομικών . Στα αυγά και ψάρια καμμία περικοπή . Συνεχίζετε όπως συνηθίζατε και πρίν .
γ) Γλυκά μόνο στο πρωϊνό . Όχι το μεσημέρι , ούτε το απόγευμα .
δ) Όπως είναι φανερό πρόκειται για σχεδόν χορτοφαγική δίαιτα αλλά χωρίς περιορισμό στην ποσότητα .
Το απόγευμα δεν τρώτε τίποτα εκτός απο φρούτα ( σε απεριόριστη ποσότητα ) . Έχουμε την λανθασμένη εντύπωση οτι δεν θα χορτάσουμε με τα φρούτα . Λάθος . Το αίσθημα κορεσμού δημιουργείται και ο ασθενής δεν υποφέρει απο πείνα . Μετά το μεσημεριανό γεύμα συνήθως θέλουμε και γλυκό . Αντικαταστείστε το με φρούτα ( σε απεριόριστη ποσότητα ) .
ε) Για να αναπληρώσουμε τις βιταμίνες Β που χάσαμε ( λόγω περικοπών στα ζωϊκά προϊόντα ) προσθέτουμε στα φαγητά ξηρή μαγιά αρτοποιίας ( μετά το μαγείρεμα ) . Παράλληλα μπορούμε να παίρνουμε Spirulina . Μουρουνέλαιο ( για την βιταμίνη D ) είναι απαραίτητο .
ζ) Πρόπολη , κανέλα και άλλα γιατροσόφια της Εναλλακτικής Ιατρικής ( κουκούτσια βερύκοκκου , χυμός λεμονιού , κάπαρη , βασιλικός πολτός , μέλι κλπ ) μπορεί κανείς να προσθέσει ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες .
η) Πίνετε άφθονο νερό .
Υπέρταση : Εάν εφαρμόσετε την προαναφερόμενη δίαιτα αδυνατίσματος , θα δείτε θεαματική πτώση της πίεσης .
Εάν είστε ήδη αδύνατος ή εάν δεν δείτε βελτίωση τότε πρέπει να ψάξετε το αίτιο της υπέρτασης .
Ενδείξεις υπάρχουν οτι 4 – 5 σποράκια μαχλέπι κάθε πρωϊ ρίχνουν την πίεση θεαματικά .
Ισχυρές ενδείξεις υπάρχουν οτι ζωμός μισού λεμονιού σε χλιαρό νερό κάθε πρωί και αφέψημα απο φύλλα και καρπούς ελιάς ρίχνουν θεαματικά την πίεση . Δοκίμασα και κράταιγο , άνθη λεβάντας και τίλιο ( που αναφέρονται στο διαδίκτυο ) αλλά δεν είδα αποτελέσματα .
Η καλύτερη οδοντόκρεμα : Τρίψτε την βρεγμένη οδοντόβουρτσα πάνω σε πράσινο σαπούνι . Μια μικρή ποσότητα σαπουνιού κολλά στις πλαστικές ίνες της οδοντόβουρτσας . Βουρτσίστε τα δόντια σας ( δημιουργείται αφρός όπως με την συμβατική οδοντόκρεμα ) . Τα δόντια φαίνονται πολύ πιό καθαρά .
: Ερυσίπελας : Πολτοποιείστε στο μπλέντερ λεμόνια ( αφού έχετε βγάλει τον χυμό ) . Πίνετε τον χυμό και τα πολτοποιημένα λεμόνια τα τυλίγετε γύρω στο πάσχων μέλος με ένα ύφασμα . Δημιουργεί έντονο τσούξιμο αλλά θεραπεύει !
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 
ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Reviewed by D. Papadopoulos on 8:00:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.